Τι είναι το tracking number και γιατί το χρειάζομαι;

Τι είναι το tracking number και γιατί το χρειάζομαι;

Πολλοί μας ρωτάνε τι είναι το tracking number και γιατί είναι σημαντικό.

Σε αυτό το post εξηγούμε τα σημαντικότερα σημεία που θα πρέπει να ξέρει κάποιος, για να καταλάβει πολύ απλά τι ειναι ενα tracking number, γιατι θα πρέπει να το έχει και τι σχέση έχει με την αποστολή ενός πακέτου τόσο στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Τι είναι το tracking number

Τracking number (ή στα Ελληνικά αριθμός παρακολούθησης) είναι ο αριθμός που εκχωρείται σε ενα πακέτο όταν αποστέλλεται. Η ερώτηση είναι λοιπόν γιατι χρειαζόμαστε ενα ή περισσότερα tracking numbers;

Οι αριθμοί παρακολούθησης είναι χρήσιμοι για να γνωρίζετε τη θέση των αποστολών και την κατάσταση των παραδώσεών μας. Είναι ένας μοναδικός αριθμός ταυτότητας του δέματος το οποίο στέλνουμε και έχει εκχωρηθεί σε ένα δέμα προκειμένου να μπορεί μοναδικά να αναγνωριστεί αλλα και να εντοπισθεί.

Ο αριθμός παρακολούθησης τυπώνεται συνήθως στην ετικέτα αποστολής (στην περίπτωση του weship, η ετικέτα αυτή θα σταλεί αμέσως μόλις ολοκληρώσετε μια παραγγελία) ως γραμμικός κώδικας που μπορεί να σαρωθεί από οποιονδήποτε διαθέτει αναγνώστη γραμμωτού κώδικα ή smartphone.

Έτσι τόσο οι κούριερ όσο και ο ίδιος ο αποστολέας ή παραλήπτης ενός δέματος γνωρίζει πολύ εύκολα πού βρίσκεται ένα δέμα, αν έχει γίνει pick up και αν έχει παραδοθεί στον τελικό προορισμό του

Είναι το tracking number ίδιο για κάθε εταιρεία;

Κάθε εταιρεία έχει τον δικό της σύστημα αρίθμησης και εντοπισμού πακέτων. Συνήθως ενα tracking number αποτελείται απο ψηφία και γράμματα.

Παρολαυτά υπάρχουν πολλές ηλεκτρονικές υπηρεσίες ώστε κάποιος να μπορεί να εντοπίσει εύκολα και γρήγορα το δέμα του, χωρίς να χρειάζεται να μεταβεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Υπάρχουν δηλαδή universal συστήματα στα οποία καποιος μπορεί να πληκτρολογήσει τον μοναδικό κωδικό αποστολής (tracking number) που έχουν και το σύστημα αναλαμβάνει να αναγωρίσει την εταιρεία καθώς και την κατάσταση της αποστολής (πότε δηλαδή έφυγε το δέμα, που βρίσκεται κλπ). Η κατάσταση αποστολής συνοδεύεται και απο ημερομηνίες ωστε κάποιος να μπορεί να εντοπίσει ακριβώς πότε παραδόθηκε ένα δέμα, πότε έφτασε σε μία χώρα ή σε ενα ενδιάμεσο προορισμό κλπ.



Tracking Number ΕΛΤΑ (ELTA)

Όπως σε όλες τις εταιρείες κούριερ έτσι και στα ΕΛΤΑ θα βρείς τον μοναδικό αριθμό αποστολής κάθε Συνοδευτικού Δελτίου Ταχυμεταφοράς (Voucher)

Εαν ψάχνεις για το πού βρίσκεται ένα δέμα που έστειλες μέσω ΕΛΤΑ δές εδώ:



Tracking Number Γενική Ταχυδρομική

Εαν ψάχνεις για το πού βρίσκεται ένα δέμα που έστειλες μέσω Γενικής Ταχυδρομικής κάνε κλικ εδώ:



Αναζητήστε τα δέματά σας από την Γενική Ταχυδρομική κάνοντας κλίκ στο κουμπί παραπάνω

Εαν σας ενδιαφέρει ο Υπολογισμός Κόστους Αποστολής δέματος κάντε κλίκ παρακάτω: