Πως στέλνω δέμα με αντικαταβολή;

Πως στέλνω δέμα με αντικαταβολή;

Το weship.gr είναι ιδανικό για εταιρείες και eshop που θέλουν να στείλουν ένα (ή και περισσότερα) δέμα με αντικαταβολή! Παρακάτω απαντάμε σε συχνές ερωτήσεις σχετικά με την αντικαταβολή!

Πως μπορώ να στείλω το δέμα μου με αντικαταβολή ως επιχείρηση ή  eshop;

Στην περίπτωση που έχετε τη δική σας επιχείρηση ή eshop μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία της αντικαταβολής, αφού έχετε προχωρήσει σε σύμβαση με την εκάστοτε εταιρεία κούριερ και έχετε επικοινωνήσει μαζί μας για να δημιουργήσουμε τον εταιρικό λογαριασμό σας!

Το weship.gr παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία για να διαχειρίζεστε τις αποστολές των δεμάτων σας καθώς και τις αντικαταβολές απο ένα διαχειριστικό περιβάλλον για όλες τις εταιρείες κούριερ!

Για να μάθεις περισσότερα δές τα σχετικά μας άρθρα που εξηγούν πώς συνεργαζόμαστε με eshop για να κάνουμε τις αποστολές των δεμάτων τους και τις αντικαταβολές εύκολες και γρήγορες!

Σύνδεση eshop με κούριερ
Σύνδεση eshop με κούριερ εύκολα και γρήγορα για το κατάστημά σου. Μίλα μαζί μας για να κάνουμε εύκολες τις αποστολές των δεμάτων σου
Διασύνδεση e-shop με Courier
Ψάχνεις διασύνδεση του eshop σου με Courier; Το weship.gr είναι η καλύτερη πλατφόρμα διασύνδεσης για αποστολές απο το e-shop σου

Ποιές άλλες υπηρεσίες σχετικές με αυτή της αντικαταβολής υπάρχουν;

Υπάρχουν διάφορες επιπλέον υπηρεσίες στις οποίες ο παραλήπτης μπορεί να πληρώσει για να πάρει το δέμα του. Για παράδειγμα η νέα υπηρεσία της ACS η οποία ονομάζεται Card on delivery (κάρτα κατα την παραλαβή), επιτρέπει σε οποιονδήποτε κάνει μια ηλεκτρονική αγορά, να πληρώνει ακριβώς τη στιγμή που παραλαμβάνει το δέμα του από ένα κατάστημα ACS, με τη χρήση της χρεωστικής ή πιστωτικής σου κάρτας.

Έτσι στην περίπτωση αυτή δεν χρειάζονται μετρητά και μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί κάρτα για την αντικαταβολή.

Ένα άλλο παράδειγμα στο κομμάτι αυτό είναι η συνεργασία της speedex με τη Mastercard για το κομμάτι των αντικαταβολών με κάρτα.

Ο στόχος είναι λοιπόν να μπορούν να πληρώσουν με κάρτα στην πόρτα τους οι πελάτες σας, για να γίνεται εύκολα και γρήγορα η διαδικασία.

Μπορεί να γίνει αποστολή δέματος με αντικαταβολή στο εξωτερικό;

Στην περίπτωση που θέλεις να στείλεις δέμα με αντικαταβολή στο εξωτερικό θα πρέπει πρώτα να δείς ποιές χώρες υποστηρίζει η κάθε εταιρεία κούριερ.

Για παράδειγμα τα ΕΛΤΑ υποστηρίζουν τις παρακάτω χώρες και επιλογές:

  • Κύπρο με ταχυδρομική επιταγή εξωτερικού και Αυστρία
  • Γαλλία (και Κορσική)
  • Γερμανία
  • Ιταλία
  • Κροατία
  • Λουξεμβούργο
  • Ουγγαρία
  • Πορτογαλία και Τουρκία μέσω του συστήματος πληρωμών EuroGiro (ανοίγοντας έναν λογαριασμό Giro)

Τι είναι στο σύστημα πληρωμών EuroGiro και πως χρησιμοποιείται για αντικαταβολές;

Το σύστημα πληρωμών EuroGiro είναι ενα διεθνές ηλεκτρονικό σύστημα μεταφοράς κεφαλαίων μεταξύ των ταχυδρομικών υπηρεσιών των χωρών μελών του.  Ουσιαστικά αποτελεί ενα τρόπο μια εταιρεία Α να μεταφέρει χρήματα σε μια εταιρεία Β και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις αντικαταβολές στο εξωτερικό.

Έτσι, μέσω της υπηρεσίας αυτής μπορούν να διακινηθούν κεφάλαια από και προς την Ελλάδα με μεγάλη ασφάλεια και ελαχιστοποίηση του χρόνου πληρωμής σε 3 - 4 ημέρες.

Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την εταιρεία κούριερ που συνεργάζεστε για να δείτε αν προσφέρουν την υπηρεσία αυτή, καθώς πολλές φορές κάθε εταιρεία κούριερ έχει τον δικό της τρόπο.

Εμείς στο weship.gr προτείνουμε στους πελάτες μας στην Ελλάδα να χρησιμοποιούν τις αντικαταβολές μόνο εντος Ελλάδας και να προσφέρουν επιστροφή χρημάτων στους πελάτες τους στο εξωτερικό σε περίπτωση που δεν ειναι ευχαριστημένοι με την παραγγελία τους.

Μπορώ να στείλω δέμα με αντικαταβολή ως ιδιώτης;

Δυστυχώς η αντικαταβολή δεν υποστηρίζεται στους ιδιώτες στην παρούσα φάση απο το σύστημά μας. Για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία της αντικαταβολής δεμάτων θα πρέπει να έχετε εταιρικό λογαριασμό μαζί μας, και συμφωνία με την εκάστοτε εταιρεία κούριερ η οποία θα αναλάβει το κομμάτι της αντικαταβολής.

Ετσι όταν θα γίνει η παράδοση του δέματος, θα πληρωθεί το συνολικό ποσό στον διανομέα και θα γίνει καταβολή των χρημάτων απο την εταιρεία κούριερ στην τράπεζα που έχετε δηλώσει οταν κάνατε τη συμφωνία (πχ με την ACS).

Χρεώνεται επιπλέον η υπηρεσία της αντικαταβολής απο τις εταιρείες κούριερ;

Στις περισσότερες περιπτώσεις η αντικαταβολή έχει ενα επιπλέον κόστος το οποίο μπορεί να ξεκινάει απο 0.5 ευρώ και να φτάνει τα 5+ ευρώ.

Πως μπορώ να μάθω περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες της αντικαταβολής;

Παρακαλώ στείλτε μας τις ερωτήσεις σας στο info@shiplemon.com ή καλέστε μας στο +30 210 890 7000

Καλές αποστολές!