Πως να στείλετε φαγητό σε φοιτητή στο Λονδίνο

Πως να στείλετε φαγητό σε φοιτητή στο Λονδίνο


Η ελληνική οικογένεια έχει ένα ιδιαίτερο γνώρισμα. Όποιος έχει κάνει φοιτητής, ξέρει από πρώτο χέρι πόσο ωραία είναι να λαμβάνεις ένα “δέμα από το σπίτι” και να ξέρεις ότι πρόκειται για τα αγαπημένα σου σπιτικά φαγητά και άλλα νόστιμα τρόφιμα.

Η ίδια χαρά άλλωστε, ισχύει και για τους γονείς, που χαίρονται να στέλνουν σπιτικό φαγητό στο παιδί τους, όπου κι αν είναι.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να στειλει καποιος φαγητό. Αλλά η αποστολή και λήψη πακέτων με φαγητό σε μακρινές αποστάσεις, κρύβει ορισμένες παγίδες που πρέπει όλοι να γνωρίζουν για να μην προκληθούν διατροφικά προβλήματα υγείας.

Το βασικό πρόβλημα είναι ο χρόνος που το φαγητό θα μείνει εκτός ψυγείου και οι θερμοκρασίες που θα αναπτυχθούν στο πακέτο μέχρι να φτάσει στον προορισμό του.

Απαγορευμένες και περιορισμένες λίστες
Υπάρχουν ορισμένα αντικείμενα που απαγορεύεται να στέλνονται με το ταχυδρομειο, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων τροφίμων. Επομένως , πρέπει να ελέγξετε τι στέλνετε και αν παραβιάζει οποιαδήποτε ταχυδρομική νομοθεσία.

Εάν ο παραλήπτης είναι επίσης στην ΕΕ , είστε ελεύθεροι να στείλετε τα περισσότερα είδη διατροφής, με εξαίρεση τα βρεγμένα τρόφιμα και τα ευπαθή προϊόντα. Επισης δεν επιτρέπεται η αποστολή ποτών - αλκοολούχων και μη αλκοολούχων ποτών.
Εάν στέλνετε φαγητο σε κάποιον εκτός ΕΕ , είναι πιθανό να υπάρχουν ακόμη περισσότεροι περιορισμοί που πρέπει να γνωρίζετε. Φροντίστε να ελέγξετε τη σελίδα της χώρας προορισμού για να δείτε τι επιτρέπεται, και τι οχι.
Δείτε τις πληροφορίες για τα Απαγορευμένα Είδη, εντος και εκτος ΕΕ,  πριν κάνετε κράτηση στο δέμα σας.

Πως να συσκευάσετε το  δέμα σας


Διατηρείτε πάντα τα τρόφιμα στην αρχική τους συσκευασία για να αποφύγετε τυχόν σύγχυση. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις αποστολές στο εξωτερικό, καθώς το δέμα σας θα περάσει από κάποιους τελωνειακούς ελέγχους στο ταξίδι του. Η αφαίρεση της συσκευασίας των κατασκευαστών μπορεί να κάνει τη διαδικασία εκκαθάρισης πιο δύσκολη, επομένως διατηρήστε την όπου είναι δυνατόν.

Είναι σημαντικό να προστατεύσετε σωστά τα αντικείμενά σας, οπότε αποφύγετε να τυλίγετε μόνο σε χαρτί και να επιλέξετε ένα ανθεκτικό και ευρύχωρο κουτί. Στη συνέχεια, αφού όλα τα αντικείμενα σας είναι μέσα, γεμίστε τυχόν κενά με εφημερίδα, ή άλλα υλικά συσκευασίας για να περιορίσετε την εσωτερική κίνηση στο ελάχιστο.

ΕΥΠΑΘΗ ΑΓΑΘΑ

Δεν αποστέλλουμε ευπαθή προϊόντα μέσω του δικτύου μας. Αυτό ισχύει τόσο για την EΕ όσο και διεθνώς.

Για να διευκρινιστεί, το «ευπαθή αγαθά» αναφέρεται σε οτιδήποτε μπορεί να χαλάσει ή να χαθεί κατά τη διάρκεια της αποστολης, επομένως αυτό σημαίνει ότι τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά, τα κρέατα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιλαμβάνονται στη λίστα των απαγορευμένων προϊόντων και των διεθνών απαγορευμένων προϊόντων. Προτείνουμε να βεβαιωθείτε ότι τα προϊόντα σας έχουν διάρκεια ζωής τουλάχιστον έξι μήνες από τη στιγμή της δημοσίευσης, ώστε να μην ταξινομούνται ως ευπαθή προϊόντα.

ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ

Η αποστολή ειδών διατροφής που αγοράστηκαν συσκευασμενα έχει πλεονεκτήματα, καθώς η συσκευασία και η επισήμανσή του συμμορφώνονται συνήθως με τους κανονισμούς τόσο για αποστολή εντος ΕΕ όσο και για τους περισσότερους διεθνείς προορισμούς (εκτός από αυτά τα τρόφιμα σε απαγορευμένες και απαγορευμένες λίστες για κάθε συγκεκριμένη χώρα).

Ακολουθεί μια λίστα ελέγχου για το τι πρέπει να βεβαιωθείτε πριν στείλετε σε αυτό το ειδικό άτομο τα αγαπημένα του σνακ:

  • Τα τρόφιμα πρέπει να έχουν διάρκεια ζωής τουλάχιστον έξι μηνών από την ημερομηνία αποστολής
  • Το φαγητό πρέπει να βρίσκεται στην αρχική συσκευασία του
  • Οι ετικέτες τροφίμων πρέπει να αναφέρουν όλα τα συστατικά
  • Η συσκευασία στο φαγητό πρέπει να είναι σφραγισμένη και να μην εμφανίζει σημάδια ανοίγματος ή παραβίασης

ΟΤΑΝ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΤΡΟΦΙΜΑ

Τι να κανετε:

Συσκευάστε τα αντικείμενα σας καλά. το δέμα σας πρέπει να είναι σε θέση να αντέχει ανάποδα κατά τη διάρκεια της διέλευσης, οπότε τυλίξτε όλα τα αντικείμενα ξεχωριστά και χρησιμοποιήστε τη συσκευασία κενού για να αποφύγετε την κίνηση.

Ελέγξτε τις λίστες απαγορευμένων στοιχείων και διεθνών απαγορευμένων στοιχείων - καθώς και τους περιορισμούς εισαγωγής στη χώρα προορισμού συγκεκριμένα .

Τι να ΜΗΝ κανετε:

Μην στείλετε τρόφιμα που είναι απαγορευμένα στη χώρα προορισμού

Μην στείλετε αντικείμενα που πρέπει να διατηρηθούν σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία (κατεψυγμένα, διατηρημένα με απλή ψύξη ή ψύξη), καθώς δεν υπάρχει έλεγχος της θερμοκρασίας και του περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια της αποστολής

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ

Οι λιχουδιες που μας θυμίζουν Χριστούγεννα, είναι ένα υπέροχο δώρο που μπορείτε να στείλετε στα αγαπημενα σας προσωπα που βρισκονται μακρια απο την πατριδα.

Απλώς θυμηθείτε όταν στέλνετε αυτά τα εορταστικά καλούδια, μην στέλνετε αλκοόλ, οτιδήποτε εύφλεκτο ή υγρά - είναι απαγορευμένα αντικείμενα και δεν μπορούν να σταλούν μέσω ταχυμεταφοράς.