Ποιον κουριερ να διαλέξω για το eshop μου;

Ποιον κουριερ να διαλέξω για το eshop μου;

Εαν ξεκινάς το eshop σου τότε μια απο τις πρώτες σου ερωτήσεις είναι ποιον κουριερ να διαλεξω για το eshop μου! Το σημερινό άρθρο σε βοηθάει σε 2 λεπτά να επιλέξεις ποιον κουριερ να διαλέξεις για το eshop σου και πώς το Shiplemon, η μεγαλύτερη πλατφόρμα για διαχείριση αποστολών και σύγκριση τιμών θα σε βοηθήσει να οργανώσεις τις αποστολές σου.

Ας ξεκινήσουμε απο τα βασικά!

Η ερώτηση ποιον κουριερ να διαλεξω για το eshop μου δεν έχει μοναδική απάντηση. Ο λόγος έιναι οτι κάθε εταιρεία κούριερ έχει θετικά και αρνητικά. Για να σε βοηθήσουμε όμως να απαντήσεις στην ερώτηση σχετικά με τον ποιον κούριερ να διαλέξεις, θα πρέπει να απαντήσεις πρώτα τις παρακάτω ερωτήσεις:

  1. Θα κάνεις αποστολές στο εξωτερικό με το eshop σου;
  2. Σε ενδιαφέρει η αυθημερον αποστολή;
  3. Θα στέλνεις μόνο κοντα σου ή σε όλη την Ελλάδα
  4. Έχεις μεγάλα ή μικρά δέματα;

Οι παραπάνω ερωτήσεις είναι πολύ σημαντικές για να απαντήσεις στην ερώτηση   ποιον κουριερ να διαλεξω για το eshop μου!

Η εμπειρία μας λέει οτι τα περισσότερα ηλεκτρονικά καταστήματα θα χρειαστούν 2 με 4 συνεργασίες προκειμένου να λάβουν ενα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και να καταφέρουν τελικά (με βάση τις ανάγκες τους) να εξυπηρετήσουν όλες τις αποστολές των πελατών τους.

>>> Το Shiplemon δίνει τη δυνατότητα διαχείρισης των αποστολών ενος ηλεκτρονικού καταστήματος με πολλαπλές εταιρείες κούριερ και πλατφόρμες

Ποιες διαφορες υπάρχουν μεταξύ των εταιρειών κούριερ;

Κάθε εταιρεία κούριερ έχει υπέρ και κατά, γιαυτό είναι πολύ σημαντικό όταν συγκρίνουμε διαφορετικές εταιρείες Courier να γνωρίζουμε τι ακριβώς ψάχνουμε πριν να επιλέξουμε την κατάλληλη εταιρεία για εμάς και το eshop μας.

Σε περίπτωση που μας ενδιαφέρει η αποστολή εντός Ελλάδας τότε το σημαντικότερο είναι να παρατηρήσουμε τους χρόνους αποστολής κάθε εταιρείας καθώς και τις περιοχές οι οποίες εξυπηρετούνται από τη συγκεκριμένη εταιρεία (τα ΤΚ δηλαδή στα οποία μπορούν να γίνουν αποστολές των δεμάτων μας)

Σίγουρα ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας για την επιλογή κούριερ για ένα eshop είναι και η τιμή, το κόστος δηλαδή αποστολής για κάθε δέμα που θα στέλνουμε από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Όμως ο παράγοντας αυτός συνδέεται με διάφορες υπηρεσίες οι οποίες παρέχονται από κάθε εταιρεία courier και δεν θα πρέπει απλά να συγκρίνουμε τιμές καθως κάθε εταιρεια μπορεί να προσφέρει:

  • Διαφορετικό μέγιστο ποσό ασφάλισης που θα επιστραφεί σε περίπτωση απώλειας ή καταστροφής του δέματος
  • Διαφορετικό χρόνο παράδοσης
  • Διαφορετικό χρόνο παραλαβής και εκπλήρωσης
  • Διαφορετική εμπειρία παρακολούθησης αποστολής (υπάρχουν εταιρείες οι οποίες δίνουν πολύ περισσότερες πληροφορίες και επιλογές σε σχέση με την παρακολούθηση του δέματος, την αλλαγή της προγραμματισμένης παραλαβής με ένα κλικ και την συνεχή ενημέρωση με sms)

Όπως λοιπόν καταλαβαίνουμε με βάση το τι προϊόντα πουλάμε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα επιλέξουμε και τις αντίστοιχες υπηρεσίες οι οποίες μας ενδιαφέρουν σε σχέση με την αποστολή των προϊόντων μας.

Αυτό σημαίνει ότι αν για παράδειγμα πουλάμε αντικείμενα τα οποία είναι εύθραυστα τότε για μας μπορεί να είναι πολύ σημαντική η ασφάλιση του δέματος αφού υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα το δέμα να σπάσει κατά τη μεταφορά.

Αυτό λοιπόν που παρατηρούμε είναι ότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές υπηρεσίες από κάθε εταιρεία courier για αυτό είναι πολύ σημαντικό να επιλέξουμε αυτές που πραγματικά μας ενδιαφέρουν με βάση τα προϊόντα που πουλάμε και τις ανάγκες του ηλεκτρονικού καταστήματος μας

Πόσο εύκολη είναι η διαχείριση πολλαπλών εταιρειών κούριερ;

Η διαχείριση πολλαπλών εταιρειών κούριερ είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ηλεκτρονικά καταστήματα στην Ελλάδα. Ο λόγος είναι ότι υπάρχουν πολλά και διαφορετικά εργαλεία τα οποία παρέχονται από κάθε εταιρεία courier και έτσι πολλές φορές είναι δύσκολο να διαχειριστεί κάνεις τις αποστολές του να τις παρακολουθήσει και να δει την εξέλιξη των αντικαταβολών και των πληρωμών από κάθε εταιρεία.

Εμείς στο Shiplemon  δημιουργήσαμε ένα και μοναδικό περιβάλλον το οποίο διασυνδέει όλες τις εταιρείες Courier και έτσι δίνει μία μοναδική εμπειρία στο ηλεκτρονικό κατάστημα και στο τμήμα εξυπηρέτησης του σχετικά με τη διαχείριση των αποστόλων του, ανεξάρτητα με το ποια εταιρεία κούριερ θα επιλεχθεί για μία συγκεκριμένη αποστολή.

Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα σύγκρισης τιμών καθώς και υπηρεσιών έτσι ώστε σε κάθε αποστολή το ηλεκτρονικό κατάστημα να επιλέγει την καλύτερη δυνατή εταιρεία κούριερ και υπηρεσία προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του όπως φαινεται στην παρακάτω εικόνα:

shiplemon compare rates