Έξυπνα ονόματα για e shop (Αναλυτικός οδηγός)

Έξυπνα ονόματα για e shop (Αναλυτικός οδηγός)

Αν ψάχνεις έξυπνα ονόματα για e shop τότε σίγουρα σκέφτεσαι να ξεκινήσεις ή να μεταφέρεις την υπάρχουσα δραστηριότητά σου online; Έχεις αποφασίσει την κατασκευή e-shop και ψάχνεις να βρεις ποιά είναι τα καλύτερα (μοναδικά και έξυπνα) ονόματα e-shop για το e shop σου.

Αν λοιπόν αναρωτιέσαι ποιο θα μπορούσε να ήταν το καλύτερο όνομα για την δραστηριότητα που σκοπεύεις να έχεις ηλεκτρονικά με το e shop σου τότε δές τον παρακάτω αναλυτικό οδηγό για να σε βοηθήσει να βρείς ιδέες για έξυπνα ονόματα.

Ας αρχίσουμε από τα βασικά!

Για τη δημιουργία ενός αξιόπιστου brand στο ηλεκτρονικό εμπόριο ή αλλιώς e-commerce brand, με το να βρείς ένα απο τα καλύτερα ονόματα για το e-shop σου έχεις κερδίσει τη μισή μάχη. Και ποιος είναι ο λόγος;

Υπάρχουν άπειρες ιστοσελίδες και καταστήματα στο ηλεκτρονικό εμπόριο τα οποία επισκέπτονται οι καταναλωτές. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και το e-shop πρέπει να καταφέρει να ξεχωρίσει και να πετύχει την ικανοποίηση των καταναλωτών.

Μερικές ιδέες για το πώς να διαλέξεις το καλύτερο όνομα e-shop παρουσιάζονται παρακάτω:

1. Επιλέξτε όνομα e-shop που να ταιριάζει στο όνομα του brand σας.

Ένα εξαιρετικό domain name είναι αυτό που ταιριάζει με το brand σας. Εάν έχετε σκεφτεί ένα έξυπνο όνομα για αυτό, καλό θα ήταν να βρείτε και το ίδιο ακριβώς domain name ώστε να είναι εύκολο για τους καταναλωτές κατά την αναζήτηση τους. Επίσης, εξασφαλίζει μία αίσθηση συνέπειας σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί το brand σας. Είναι ιδανικό για τους καταναλωτές να σας ξέρουν και ταυτόχρονα να σας αναζητούν με το ίδιο όνομα στο διαδίκτυο.

Με λίγα λόγια όσο έξυπνα κι αν είναι τα ονόματα που έχεις σκεφτεί για το e shop σου, θα πρέπει να σιγουρευτείς οτι ταιριάζει με το brand και την ταυτότητά σου και παράλληλα υπάρχει διαθέσιμο domain name το οποίο θα πληρώσεις για να το κατοχυρώσεις.

2. Επιλέξτε ένα όνομα e-shop που είναι εύκολα κατανοητό.

Το ιδανικό για την επιλογή του ονόματος είναι να μην ξεπερνά τις τρεις (3) λέξεις. Επίσης, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε έως και 18 χαρακτήρες. Ένα εξαιρετικό domain name για το ηλεκτρονικό εμπόριο (και οποιοδήποτε e shop ή marketplace σκέφτεσαι να ξεκινήσεις) είναι αυτό που το θυμάσαι, το προφέρεις, το γράφεις εύκολα και είναι αξιομνημόνευτο.

Ένα μεγάλο λάθος που βλέπουμε συχνά είναι να υπάρχουν έξυπνα ονόματα σε eshop τα οποία όμως προφέρονται πολύ δύσκολα και έτσι δημιουργούν τα παρακάτω προβλήματα:

  • Ο πελάτης τα προφέρει με λάθος τρόπο
  • Ο πελάτης δυσκολεύεται να τα επικοινωνήσει σε φίλους του
  • Ο πελάτης δεν τα θυμάται και έτσι δεν μπορεί να ξαναμπεί στο eshop σου
Πριν λοιπόν καταλήξεις στα top 3 έξυπνα ονόματα για το e shop σου, μοιράσου τα με τους φίλους σου και προσπάθησε να δείς πως τους φαίνονται, και τι σκέφτονται όταν ακούνε αυτό το όνομα. Μετά προσπάθησε να τους ρωτήσεις μετά απο μια εβδομάδα να σου ξαναπούν τα ονόματα αυτα. Έτσι θα καταλάβεις ποιό τους δυσκόλεψε και ποιό κατάφεραν να θυμόνται πιο εύκολα!

3. Επιλέξτε ένα όνομα e-shop που να «περνάει» το τεστ του ραδιοφώνου.

Το τέστ του ραδιοφώνου είναι μία μέθοδος υπολογισμού του πόσο εύκολο είναι για τα άτομα να το θυμούνται, να το προφέρουν και να το καταλάβουν στο πρώτο άκουσμα του domain name. Επομένως, κατά τη διαδικασία επιλογής του ονόματος, βεβαιωθείτε ότι περνάει το τεστ του ραδιοφώνου.

4. Επιλέξτε ένα όνομα που να βοηθάει το SEO.

Το κλειδί για την επιλογή ενός εξαιρετικού domain name είναι να το κάνετε ευκολότερο στα άτομα να σας αναζητήσουν στο διαδίκτυο. Η επιλογή ενός domain name το οποίο περιέχει λέξεις-κλειδιά μπορεί να βοηθήσει το κατάστημα σας να ανέβει στην κατάταξη αναζήτησης.

Το SEO (search engine optimization) είναι ένα απο τα σημαντικότερα κομμάτια για να βγεί ψηλά το eshop σου στο Google. Και φυσικά το όνομα του domain για το e shop σου επηρεάζει σημαντικά το κομμάτι αυτό. Αυτό διότι θα είναι ένα απο τα βασικότερα keywords στη σελίδα σου. Αν για παράδειγμα το e shop σου έχει ως όνομα top-nails.gr όταν κάποιος θα ψάχνει για nails θα έχεις πλεονεκτική θέση. Βλέπουμε λοιπόν οτι το ποιό απο τα domains εκει έξω θα επιλέξεις δεν είναι τόσο απλό!

Μην ξεχάσεις να δεις το αναλυτικό μας άρθρο με 10 SEO συμβουλές για το eshop σου εδώ:

10 SEO συμβουλές για το eshop σας
10 SEO συμβουλές για το eshop σου. Εδώ θα βρείς όλες τις χρήσιμες συμβουλές για το SEO και πως μπορεί να βοηθήσει το e-shop σου

5. Αποφύγετε το όνομα e-shop που ακούγεται όπως το όνομα κάποιου άλλου brand

Το στοιχείο αυτό δεν επιφέρει μόνο νομικές συνέπειες αλλά επίσης, είναι καταστροφικό για το branding και το μάρκετινγκ της επιχείρησης σας. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα είναι να το μπερδέψουν με το όνομα κάποιου άλλου brand.

Είναι προτιμότερο να είστε καινοτόμοι και πρωτότυποι για να δημιουργήσετε ένα μοναδικό brand name από το να μιμηθείτε το domain name κάποιου εξίσου επιτυχημένου brand.

“You’re not creating if your not first enveloped with passion for your work”
Photo by Jason Strull / Unsplash

Μερικές από τις βασικές κατηγορίες ονομάτων παρουσιάζονται ακολούθως προκειμένω να σας βοηθήσει στον τρόπο σκέψης για την επιλογή του καλύτερου ονόματος για το e-shop σας.

1. Λειτουργικά ονόματα. Τα ονόματα αυτά εξηγούν τι κάνει το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

2. Δημιουργικά ονόματα. Τα ονόματα αυτά, στην πραγματικότητα έχουν κατασκευαστεί και δημιουργηθεί και δεν σημαίνουν τίποτα. Χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα είναι το GOOGLE.

3. Πρακτικά ονόματα. Τα ονόματα αυτά περιγράφουν και παρουσιάζουν ένα βασικό χαρακτηριστικό του προϊόντος ή της υπηρεσίας.

4. Υπαινικτικά ονόματα. Τα ονόματα αυτά χρησιμοποιούν λέξεις που δεν αντιστοιχούν στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας αλλά δημιουργούν συνειρμικές εικόνες, όπως το amazon  και το ebay.

Η δημιουργία ενός ονόματος εξαρτάται από:

1. Τον τύπο της επιχείρησης σας-ηλεκτρονικού καταστήματος. Για μία συντηρητική επιχείρηση η οποία θέλει κάθε δράση να αντικατοπτρίζει τον επαγγελματισμό της, ένα υπαινικτικό όνομα δεν θα ήταν η σωστή επιλογή. Αντίστοιχα για μία καινοτόμο επιχείρηση, ένα λειτουργικό όνομα είναι πολύ περιοριστικό. Έτσι μπορεί τα έξυπνα ονόματα πολλές φορές να μας τραβάνε την προσοχή όμως είναι πολύ σημαντικό να ταιριάζουν στο ύφος και στον τύπο της εταιρείας και του e shop σου.

2. Την έρευνα του ανταγωνισμού. Η εξέταση των ονομάτων των ανταγωνιστικών brand name επιτρέπει την ανεύρεση ενός ονόματος το οποίο χωρίς να μοιάζει με τα υπόλοιπα, τοποθετείται σωστά στη συγκεκριμένη αγορά.

3. Τις προτιμήσεις των πελατών. Βάσει της ανάλυσης του τύπου των υποψήφιων πελατών είναι καλό να δοκιμάζεται και η ανταπόκριση των πελατών σε μία σειρά από ονόματα ώστε να επιλεγεί το καλύτερο.

Ποιοι είναι όμως οι βασικοί παράγοντες που καθορίζουν μία επιτυχημένη εμπορική επωνυμία; Παρακάτω θα βρείτε εκείνους τους παράγοντες που πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή.

Πρωτοτυπία (έξυπνα ονόματα που τραβούν την προσοχή)

Τα έξυπνα ονόματα τραβούν την προσοχή και μονοπωλούν το ενδιαφέρον του καταναλωτή. Ένα πραγματικά ιδιαίτερο και πρωτότυπο όνομα κάνει τη διαφορά, διακρίνοντας την επιχείρηση σας από τον ανταγωνισμό.

Διαχρονικότητα (έξυπνα ονόματα που αντέχουν στον χρόνο)

Μην πέσετε στην παγίδα των «τάσεων της εποχής»! Αποφύγετε την επιλογή ενός ονόματος μόνο και μόνο επειδή περιγράφει την τάση που επικρατεί τη συγκεκριμένη περίοδο ή την μόδα της εποχής. Τα έξυπνα ονόματα είναι αυτά που αντέχουν στον χρόνο. Έτσι αν το e shop σου θέλεις να μεγαλώσει και να είναι διαχρονικό τότε θα πρέπει να σκεφτείς ένα απο τα ονόματα που θα είναι εκεί και θα είναι μαζί σου για αρκετό καιρό!

Οι εποχές αλλάζουν και συνεπώς οι τάσεις της αγοράς με αποτέλεσμα μακροχρόνια, το brand name σας να θεωρείται ξεπερασμένο (κάποια ονόματα που μπορεί να ηταν έξυπνα πριν δέκα χρόνια, σήμερα όχι μόνο μπορεί να μη φαίνονται έξυπνα αλλά ίσως και το αντίθετο, οπότε χρειάζεται προσοχή).

Επιπλέον πολλές επιχειρήσεις δεν κάνουν αρκετή έρευνα με αποτέλεσμα να υπάρχουν παρόμοια brand name και κατά συνέπεια, να προκαλείται σύγχυση στο καταναλωτικό κοινό.

Για παράδειγμα, ένα brand name για κατάστημα ρούχων θα πρέπει να έχει μία διαχρονική επωνυμία. Κι αυτό γιατί πρόκειται για εταιρία που ακολουθεί την μόδα της εποχής και δεν θα λανσάρει για πάντα το ίδιο στυλ ρούχων. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στην προσπάθειά σας να βρείτε έξυπνα ονόματα για κομμωτήρια ή για σελίδες με νύχια, για παράδειγμα. Επωνυμίες που αφορούν τους παραπάνω κλάδους, θα πρέπει να αποτελούνται από διαχρονικά ονόματα και να είναι κατανοητά στο κοινό.

Μοναδικότητα (έξυπνα ονόματα που δεν υπάρχουν υπάρχουν πουθενά)

Εξετάστε τη μοναδικότητα του brand name σας. Η ερώτηση «πώς να βρω brand name» κρύβει διάφορες παγίδες. Μία άκρως σημαντική είναι η μοναδικότητα της εμπορικής σας επωνυμίας. Τι σημαίνει αυτό; Να μην υπάρχει κάποιο ίδιο brand name τουλάχιστον στον ίδιο κλάδο ή στην περιοχή δραστηριοποίησης.

Για να το ελέγξετε αυτό, κάντε μία αναζήτηση για ιδέες ονόματος στο Facebook και στο Google προκειμένου να εξασφαλίσετε ότι δεν έχει κάποιος άλλος με την επωνυμία που επιλέξατε.

Εν τέλει στην ερώτηση «πώς να βρω brand name για την επιχείρηση μου;» η απάντηση θα ήταν: με προσεχτικά έρευνα, πειραματισμό και δοκιμές.

Η διαδικασία μονό απλή δεν είναι, ωστόσο αν ακολουθήσετε και δώσετε προσοχή σε όλα τα παραπάνω ζητήματα που αναφέρθηκαν, είστε προσεχτικοί με τον ανταγωνισμό και συνδυάσετε τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Πού μπορώ να βρώ έξυπνα ονόματα για επιχειρήσεις;

Για να βρείς έξυπνα ονόματα για επιχειρήσεις (γιατι μπορεί να μην έχεις e shop αλλά κάποιο άλλο είδος επιχείρησης) μπορείς να χρησιμοποιήσεις το παρακάτω εργαλείο. Υπάρχουν πολλά αντίστοιχα εργαλεία τα οποία με βάση συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά μπορούν να σου προτείνουν έξυπνα ονόματα καθώς και logo ή σλόγκαν για την επιχείρησή σου ή το e shop σου!

Έτσι τα εργαλεία αυτά θα σε βοηθήσουν να βρείς ένα έξυπνο αλλά και Πιασάρικο όνομα για την εταιρεία σου!

company name generator
Logaster | Free Business Name Generator | Online
Your company name is the cornerstone of your brand identity. A successful name will help you stand out and attract the attention of your potential customers.

Έξυπνα ονόματα για επιχειρήσεις - Παραδείγματα

Παρακάτω παρουσιάζουμε κάποια έξυπνα ονόματα για επιχειρήσεις τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως ιδέες για να ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση.

Πολλές επιχειρήσεις ψάχνουν να βρούν έξυπνα και πιασάρικα ονόματα που θα κερδίσουν πελάτες. Είτε πρόκειται για ιδέες για ονόματα μαγαζιών ρούχων ή για έξυπνα ονόματα για ιστοσελίδες το σίγουρο είναι οτι οι επιχειρήσεις χρειάζονται ένα φρέσκο και διαφορετικό όνομα για να ξεχωρίσουν από τα συνηθισμένα ονόματα που έχουν οι δεκάδες επιχειρήσεις (είτε είναι eshop είτε εταιρείες είτε ιστοσελίδες online).

Έξυπνα ονόματα χωρίς έξυπνες λειτουργίες eshop γίνειται; Μάλλον όχι.

Όσο έξυπνο ή πιασάρικο κι αν είναι το όνομα που θα επιλέξεις (για επιχειρήσεις ή για ιστοσελίδες), τα έξυπνα ονόματα είναι απλά η αρχή για το e shop σου. Απο εκεί και πέρα θα πρέπει να προσέξεις πολλά κομμάτια για να εντυπωσιάσεις τους πελάτες σου, απο τη συσκευασία μέχρι την αποστολή και την διαχείριση των δεμάτων σου.

Εμείς στο shiplemon συνεργαζόμαστε με τις μεγαλύτερες εταιρείες κούριερ (DHL, ACS, UPS και πολλά άλλα μεγάλα ονόματα στην αγορά) και δημιουργήσαμε το καλύτερο διαχειριστικό εργαλείο για τις αποστολές των δεμάτων σου!

Τι προσφέρει το Shiplemon στο e shop σου;

  • Δημιουργία νέας αποστολής με 2 κλικ χωρίς να αντιγράφεις στοιχεία στο σύστημα της κούριερ
  • Παρακολούθηση κατάστασης αποστολής (αναλυτικό tracking) και φιλτράρισμα αποστολών με βάση την κατάστασή τους
  • Επανάληψη αποστολής (δημιουργία νέας αποστολής με τα ίδια στοιχεία πελάτη) με ένα κλικ
  • Προσθήκη σημειώσεων και κωδικού παραγγελίας σε κάθε αποστολή για να ξέρεις συνεχώς τι γίνεται
  • Αυτόματη δημιουργία voucher με διασύνδεση (API ή plugin) με το e shop σου
  • Προγραμματισμός pickup σε συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα
  • Δημιουργία proforma τελωνείου για αποστολές εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • Μαρκάρισμα παραγγελίας ως ολοκληρωμένη για να γνωρίζεις ποιες παραγγελίες εκκρεμούν αποστολής
  • Αποστολή sms για ενημέρωση του πελάτη με το tracking link
  • Σύνδεση της εταιρείας κούριερ με δικά σου συμβόλαια (για να συνεχίσεις να στέλνεις με τις δικές σου τιμές)
  • Φθηνές αποστολές δεμάτων με τα συμβόλαια του Shiplemon

Ψάχνεις περισσότερες πληροφορίες; Κάνε κλικ εδώ: