Τι στέλνει η Ελληνίδα μάνα στο παιδί της στο εξωτερικό;

Τι στέλνει η Ελληνίδα μάνα στο παιδί της στο εξωτερικό;

Περισσότερα από ένα στα πέντε πακέτα που στέλνουν οι Έλληνες στο εξωτερικό περιέχουν ελαιόλαδο, µέλι, κουλουράκια, λικέρ, µελοµακάρονα αλλά και… καφέ φραπέ.

Οι εποχές αλλάζουν, αλλά το ταπεράκι µε το φαγητό που στέλνει η µαµά στο παιδί της που ζει στο εξωτερικό είναι µια ελληνική παράδοση που δείχνει να κρατάει γερά.

Περισσότερα από ένα στα πέντε πακέτα που έστειλαν οι Ελληνες περιείχαν διάφορα είδη τροφίµων και κυρίως ελαιόλαδο, µέλι, κουλουράκια, λικέρ, µελοµακάρονα αλλά και Nescafe.

Από στρώματα μέχρι… ταπεράκια

Πάντως, σύμφωνα με το kriti360 τα φαγητά και τα ποτά δεν ήταν στην πρώτη θέση των ειδών που µετέφερουν η εταιρείες ταχυμεταφορων από και προς την Ελλάδα, αφού τα περισσότερα δέµατα περιείχαν ρούχα και παπούτσια.

Σύµφωνα µε τα στοιχεία της έρευνας, ένα ποσοστό λίγο κάτω από 20% έστειλε είδη σπιτιού κάθε µεγέθους, από µπολ έως στρώµατα, χαλιά και κουρτίνες, ενώ αξιοσηµείωτο ήταν το ποσοστό των αποστολών βιβλίων, εφηµερίδων και περιοδικών.

Τέλος, το 5% των δεµάτων περιείχε εξαρτήµατα αυτοκινήτου.

Σε ό,τι αφορά τις χώρες της Ευρώπης µε τις περισσότερες παραλαβές και παραδόσεις από την Ελλάδα, την πρώτη θέση κατέλαβε η Γερµανία µε µικρή διαφορά από το Ηνωµένο Βασίλειο.