Διαστάσεις βαλίτσας καμπίνας

Διαστάσεις βαλίτσας καμπίνας

Όλοι έχουμε βρεθεί στην κατάσταση αυτή. Ετοιμαζόμαστε να πετάξουμε και κάνουμε ένα τελευταίο έλεγχο για τις διαστάσεις της βαλίτσας μας. Η καμπίνα είναι μικρή και σίγουρα δεν θα θέλαμε να χρεωθούμε επιπλέον ή να βρεθούμε σε καταστάσεις οπου θα σπρώχνουμε για να χωρέσει η βαλίτσα μας.

Ετοιμάσαμε λοιπόν τον παρακάτω οδηγό για να σιγουρευτούμε οτι οι διαστάσεις της βαλίτσας σας δεν θα υπερβούν τα μεγιστα όρια.

Τι είναι ομως οι βαλίτσες καμπίνας;

Οι βαλίτσες καμπίνας είναι αποσκευές που επιτρέπουν οι αεροπορικές εταιρείες να πάρετε μαζί σας στην καμπίνα του αεροπλάνου. Συνήθως είναι πιο μικρές από τις κλασικές βαλίτσες αφού έχουν σχεδιαστεί για μεταφορά προσωπικών ειδών και μικρού αριθμού ρούχων και προσωπικών αντικειμένων.

Ποιές είναι οι επιτρεπόμενες διαστάσεις βαλίτσας για την καμπίνα;

Φυσικά οι διαστάσεις έχουν σε μεγάλο βαθμό να κάνουν με τον τύπο του αεροσκάφους και την εταιρεία με την οποία πετάτε, καθωτι άλλα όρια υπάρχουν σε κάθε εταιρεία.

Ενδεικτικά παρακάτω αναφέρουμε τα διάφορα μεγέθη για χειραποσκευές και βαλίτσες καμπίνας οικονομικής θέσης ανά αεροπορική εταιρία προκειμένου να σιγουρευτείται οτι δεν τα έχετε υπερβεί και μπορείτε να πετάξετε χωρις επιπλέον χρεώσεις

-Easyjet  :  56x45x25εκ
-Ryanair :  55x40x20ε
-Aegean :  56x45x25εκ
-Άλλες εταιρίες: 51x35x22-25

Τι γίνεται εαν έχω υπερβεί τις διαστάσεις;

Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να υπολογίσετε το εξτρα κόστος και να δείτε εαν σας συμφέρει να πάρετε την βαλίτσα μαζί σας.

Εμεις στο weship.gr βοηθάμε ταξιδιώτες που δεν θέλουν να έχουν προβλήματα με τις αποσκευές τους ούτε να ταλαιπωρούνται για να στείλουν τις βαλίτσες τους.

Μπορείτε πολύ εύκολα να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία μας προκειμένου να στείλετε την βαλίτσα σας!

Στείλε τη βαλίτσα σου με το weship.gr εδώ

start at weship.gr today

Πως μπορώ να μετρήσω τις διαστάσεις και το βάρος της βαλίτσας μου;

Εαν δεν έχετε ζυγαριά μπορείτε να επισκευθείτε το κοντινό σας φαρμακείο και εκει να ζυγίσετε την βαλίτσα σας για να σιγουρευτείτε οτι δεν θα υπερβένει τις παραπάνω αναγραφόμενες τιμές που αφορούν τα όρια που οι αεροπορικές εταιρείες έχουν θέσει για τις βαλίτσες καμπίνας, με στόχο την ομαλή λειτουργία μιας πτήσης.

Για να μετρήσετε λοιπον τις διαστάσεις μπορειτε να χρησιμοποιήσετε μια μεζούρα, ενα μέτρο ή ενα χάρακα!

Υπάρχει η δυνατότητα να παραδώσω την βαλίτσα μου;

Σε περίπτωση που μια βαλίτσα έχει μεγάλες διαστάσεις (και ειδικά εαν το αεροπλάνο είναι γεμάτο) οι αεροπορικές εταιρέιες δίνουν τη δυνατότητα στους επιβάτες να παραδώσουν τις βαλίτσες τους πριν μπούν στο αεροσκάφος προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα κατα την επιβίβαση (είναι πολύ συχνό το φαινόμενο οπου μια λόγω μεγάλύτερων διαστάσεων αρκετές βαλίτσες να μην μπορούν να χωρέσουν στην καμπίνα και να τοποθετούνται σε κάποιο σημειο απο τις αεροσυνοδούς).