Ασφάλιση δέματος (Ο Απόλυτος Οδηγός)

Aποστολές δεμάτων Μαρ 04, 2021

Δεν έχουν όλα τα δέματα την ιδια αξία. Η ασφάλιση ενος δέματος είναι σημαντική. Σίγουρα κανένας δεν θέλει να βρεθεί στην θέση οπου ένα δέμα θα χαθεί ή θα σπάσει. Εαν λοιπον θέλεις να στείλεις ένα δέμα το οποίο περιέχει ενα αντικείμενο με μεγάλη αξία, τότε θα πρέπει να σκεφτείς την ασφάλιση για αποστολή με μια κούριερ της επιλογή σου.

Το weship.gr, η μεγαλύτερη πλατφόρμα για αποστολές δεμάτων στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό παρέχει υπηρεσίες ασφάλισης ενος δέματος με ένα κλικ.

Δες παρακάτω όλες τις σημαντικές πληροφορίες που θα πρέπει να γνωρίζεις προκειμένου να ασφαλίσεις το δέμα σου με το weship εύκολα και γρήγορα για να αποφύγεις τις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Τι θα πρέπει να γνωρίζεις για την ασφάλιση ενος δέματος.

Το πρώτο πράγμα το οποίο θα πρέπει να γνωρίζεις ειναι οτι όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες θέλουν να γνωρίζουν την αξία ενός δέματος. Τι σημαίνει όμως αξία ενος δέματος.

Εαν στέλνεις ένα δέμα τα πράγματα είναι απλά, αφού η αξία ενός δέματος έχει να κάνει με το ποσό που πλήρωσες προκειμένου να αποκτήσεις ενα αντικείμενο (έτσι σε περίπτωση που το αντικείμενο χαθεί ή σπάσει, η ασφαλιστική εταιρεία γνωρίζει ποιό θα είναι το ποσό που απαιτείται απο εσένα προκειμένου να επιστραφέι πίσω σε εσένα η αξία του). Συνήθως για να αποδειχτει η αξία ενος αντικειμένου, μια ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να ζητήσει το αποδεικτικό αγοράς (απόδειξη ή τιμολόγιο) ετσι ώστε να διασταυρώσει και να ελέγξει την αξία.

Στην περίπτωση που στέλνετε ενα μεταχειρισμένο αντικείμενο θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζι μας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τους κανονισμούς που ισχύουν καθώς υπάρχουν πολλές διαφορετικές περιπτώσεις.

Mπορείτε να δείτε κάποια απλά παραδείγματα σχετικά με την αξία ενός δέματος για να καταλάβετε καλύτερα τι θα χρειαστεί να γνωρίζετε πριν ασφαλίσετε το δέμα σας.

Κατι σημαντικό που δεν θα πρέπει να ξεχάσετε είναι να τραβήξετε φωτογραφίες τόσο πριν να κλείσετε τη συσκευασία, όσο και μετά που θα κλείσετε το δέμα σας και τοποθετήσετε το αντικείμενό σας.

Επιπλέον η συσκευασία ενός δέματος ειναι πολύ σημαντική προκειμένου να αποδειχτεί οτι οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν, δεν θα έχετε εσεις την ευθήνη λόγω μια κακής συσκευασίας.

Συσκευασία ενος δέματος για ασφάλιση - weship.gr

Πως προκύπτει η τιμή μιας ασφάλισης και ποιά στοιχεία χρειάζονται για να ασφαλίσω το δέμα μου;

Για να ασφαλίσουμε ενα δέμα θα χρειαστούμε τα παρακάτω στοιχεία:

  1. Αξία του δέματος/αντικειμένου προς αποστολή
  2. Περιγραφή του περιεχομένου ενος δέματος (ποιά αντικέιμενα υπάρχουν στο κουτί;)
  3. Στοιχεία επικοινωνίας (του αποστολέα του δέματος)
  4. Φωτογραφίες πριν και μετά την συσκευασία του δέματος

Ετσι, αφού λάβουμε τις παραπάνω πληροφορίες θα είμαστε σε θέση να ασφαλίσουμε το δέμα σου.

Η τιμή για την ασφάλιση προκύπτει κυρίως απο την αξία του δέματός σου

Ενδεικτικα, μια αποστολή ενος δέματος αξίας 100 ευρώ κοστίζει 2-4 ευρώ ενω μια αποστολή αξίας 1000 ευρώ έχει ασφάλεια γύρω στα 10-12 ευρώ.

Επικοινωνήστε μαζί μας προκειμένου να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες για την ασφάλιση του δέματός σας.

Πως μπορώ να ξεκινήσω τη διαδικασία αποστολής ενος δέματος ηλεκτρονικά;

Για να ξεκινήσετε την αποστολή σας ηλεκτρονικά μπορείτε να κάνετε κλικ παρακάτω για να μεταφερθείτε στην πλατφόρμα μας και να συμπληρωσετε το ΤΚ και τις διαστάσεις του δέματός σας για να ξεκινήσετε:

>>> Αποστολή δέματος με το weship.gr

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα αντικείμενα τα οποία ΔΕΝ καλύπτουν οι ασφαλιστικές εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόμαστε;

Μπορούν όμως να ασφαλιστούν όλα τα αντικείμενα προς αποστολή; Η σύντομη απάντηση είναι όχι. Οι περισσότερες εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόμαστε έχουν περιορισμούς στο είδος τον αντικειμένουν τα οποία μπορούν να ασφαλίσουν.

Τα πιο συνηθισμένα αντικείμενα τα οποία ΔΕΝ μπορούν να καλύψουν οι ασφαλίστικές εταιρείες.

  1. Ασφάλιση μεταφοράς ζώων
  2. Καπνός, τσιγάρα κια αλκοολ
  3. Χρυσός και μετρητά

Tags

Μάθε τα τελευταία νέα για το weship.gr και κάνε τις αποστολές εύκολες και γρήγορες!Στείλε το δέμα σου σήμερα μεσω του weship.gr
Κάνε κλίκ