Ασφάλιση δέματος (Ο Απόλυτος Οδηγός)

Ασφάλιση δέματος (Ο Απόλυτος Οδηγός)

Δεν έχουν όλα τα δέματα την ιδια αξία. Η ασφάλιση δέματος είναι μια σημαντική διαδικασία προκειμένου να σιγουρευτεί κάποιος οτι το δέμα θα φτάσει ασφαλές. Σίγουρα κανένας δεν θέλει να βρεθεί στην θέση οπου ένα δέμα θα χαθεί ή θα σπάσει. Εαν λοιπον θέλεις να στείλεις ένα δέμα το οποίο περιέχει ενα αντικείμενο με μεγάλη αξία, τότε θα πρέπει να σκεφτείς την ασφάλιση για αποστολή με μια κούριερ της επιλογή σου.

Οταν ξεκινάει κάποιος να σκεφτεί την ασφάλιση δέματος, προκύπτουν αρκετά ερωτήματα που σχετίζονται με τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει, τις ασφαλιστικές καλύψεις, την αξία του ασφαλισμένου δέματος ή του προς ασφάλιση δέματος και πολλά άλλα.

Παρακάτω παραθέτουμε όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζεις σχετικά με την ασφάλιση δέματος προκειμένου να ξεκινήσεις:

Το weship.gr, η μεγαλύτερη πλατφόρμα για αποστολές δεμάτων στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό παρέχει υπηρεσίες ασφάλισης ενος δέματος με ένα κλικ.

Δες παρακάτω όλες τις σημαντικές πληροφορίες που θα πρέπει να γνωρίζεις προκειμένου να ασφαλίσεις το δέμα σου με το weship εύκολα και γρήγορα για να αποφύγεις τις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Τι θα πρέπει να γνωρίζεις για την ασφάλιση δέματος;

Το πρώτο πράγμα το οποίο θα πρέπει να γνωρίζεις ειναι οτι όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες θέλουν να γνωρίζουν την αξία ενός δέματος. Τι σημαίνει όμως αξία ενος δέματος.

Εαν στέλνεις ένα δέμα τα πράγματα είναι απλά, αφού η αξία ενός δέματος έχει να κάνει με το ποσό που πλήρωσες προκειμένου να αποκτήσεις ενα αντικείμενο (έτσι σε περίπτωση που το αντικείμενο χαθεί ή σπάσει, η ασφαλιστική εταιρεία γνωρίζει ποιό θα είναι το ποσό που απαιτείται απο εσένα προκειμένου να επιστραφέι πίσω σε εσένα η αξία του). Συνήθως για να αποδειχτει η αξία ενος αντικειμένου, μια ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να ζητήσει το αποδεικτικό αγοράς (απόδειξη ή τιμολόγιο) ετσι ώστε να διασταυρώσει και να ελέγξει την αξία.

Στην περίπτωση που στέλνετε ενα μεταχειρισμένο αντικείμενο θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζι μας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τους κανονισμούς που ισχύουν καθώς υπάρχουν πολλές διαφορετικές περιπτώσεις. Η ασφάλιση δέματος στην περίπτωση μεταχειρισμένων χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου η ασφαλιστική εταιρεία να αναλάβει την πλήρη ασφάλιση δέματος και όχι μερική ασφάλιση η απαλλαγή.

Mπορείτε να δείτε κάποια απλά παραδείγματα σχετικά με την αξία ενός δέματος για να καταλάβετε καλύτερα τι θα χρειαστεί να γνωρίζετε πριν ασφαλίσετε το δέμα σας.

Κατι σημαντικό που δεν θα πρέπει να ξεχάσετε οταν θα ξεκινήσετε την ασφάλιση δέματος είναι να τραβήξετε φωτογραφίες τόσο πριν να κλείσετε τη συσκευασία, όσο και μετά που θα κλείσετε το δέμα σας και τοποθετήσετε το αντικείμενό σας.

Επιπλέον η συσκευασία ενός δέματος ειναι πολύ σημαντική προκειμένου να αποδειχτεί οτι οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν, δεν θα έχετε εσεις την ευθήνη λόγω μια κακής συσκευασίας.

Συσκευασία ενος δέματος για ασφάλιση - weship.gr

Πως προκύπτει η τιμή μιας ασφάλισης και ποιά στοιχεία χρειάζονται για να ασφαλίσω το δέμα μου;

Για να ασφαλίσουμε ενα δέμα θα χρειαστούμε τα παρακάτω στοιχεία:

  1. Αξία του δέματος/αντικειμένου προς αποστολή
  2. Περιγραφή του περιεχομένου ενος δέματος (ποιά αντικέιμενα υπάρχουν στο κουτί;)
  3. Στοιχεία επικοινωνίας (του αποστολέα του δέματος)
  4. Φωτογραφίες πριν και μετά την συσκευασία του δέματος

Ετσι, αφού λάβουμε τις παραπάνω πληροφορίες θα είμαστε σε θέση να ασφαλίσουμε το δέμα σου.

Η τιμή για την ασφάλιση προκύπτει κυρίως απο την αξία του δέματός σου

Ενδεικτικα, μια αποστολή ενος δέματος αξίας 100 ευρώ κοστίζει 2-4 ευρώ ενω μια αποστολή αξίας 1000 ευρώ έχει ασφάλεια γύρω στα 10-12 ευρώ. Βλέπουμε λοιπον οτι η ασφάλιση δέματος έχει χαμηλό κόστος οταν η αξία ειναι μικρή και μπορεί να ανέβει αισθητά στην τιμή οταν η αξία του δέματος ειναι μεγάλη. Για πολύ ακριβά αντικείμενα (για παράδειγμα ακριβά ρολόγια ή κοσμήματα) η ασφάλιση δέματος μπορεί να κοστολογηθεί εκατοντάδες ευρώ, ενω πολλές φορές η ίδια η ασφαλιστική εταιρεία μπορεί και να αρνηθεί την ασφάλιση δέματος που αφορά πολύ ακριβό ή ευαίσθητο περιεχόμενο καθώς το ρίσκο απο μία τετοια ασφάλιση δέματος είνα αρκετά μεγάλο.

Επικοινωνήστε μαζί μας προκειμένου να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες για την ασφάλιση του δέματός σας.

Πως μπορώ να ξεκινήσω τη διαδικασία αποστολής ενος δέματος ηλεκτρονικά;

Για να ξεκινήσετε την αποστολή σας ηλεκτρονικά μπορείτε να κάνετε κλικ παρακάτω για να μεταφερθείτε στην πλατφόρμα μας και να συμπληρωσετε το ΤΚ και τις διαστάσεις του δέματός σας για να ξεκινήσετε:

>>> Αποστολή δέματος με το weship.gr

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα αντικείμενα τα οποία ΔΕΝ καλύπτουν οι ασφαλιστικές εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόμαστε;

Μπορούν όμως να ασφαλιστούν όλα τα αντικείμενα προς αποστολή; Η σύντομη απάντηση είναι όχι. Οι περισσότερες εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόμαστε έχουν περιορισμούς στο είδος τον αντικειμένουν τα οποία μπορούν να ασφαλίσουν.

Τα πιο συνηθισμένα αντικείμενα τα οποία ΔΕΝ μπορούν να καλύψουν οι ασφαλίστικές εταιρείες.

  1. Ασφάλιση μεταφοράς ζώων
  2. Καπνός, τσιγάρα κια αλκοολ
  3. Χρυσός και μετρητά
  4. Χρήματα - Εύθραυστα αντικείμενα μη επαρκώς συσκευασμένα
  5. Ενεργοποιημένες τραπεζικές κάρτες -
  6. Κάρτες Χρόνου Σταθερής και Κινητής Τηλεφωνίας -
  7. Χρυσό σε οποιαδήποτε μορφή
  8. Πολύτιμα μέταλλα - Πολύτιμους λίθους
  9. Αρχαιότητες
  10. Μη Αναπαραγώγιμα Έγγραφα ή Αντικείμενα
  11. Προσωπική Αλληλογραφία η οποία περιέχει σημαντικές πληροφορίες
  12. Αλλοιώσιμα Τρόφιμα - Φάρμακα και χάπια χωρίς συνταγή
  13. Γραμματόσημα - Φυτά με γλάστρα
  14. Ναρκωτικά και παράνομες ουσίες
  15. Εκρηκτικά και πυροτεχνήματα
  16. Είδη ή μέρη οπλισμού
  17. Πορνογραφικό υλικό

Μπορεί να γίνει ασφάλιση δέματος αφού έχει δημιουργηθεί tracking number;

Ναι μπορεί να γίνει. Αφού δημιουργήσετε μια αποστολή μέσα απο την πλατφόρμα μας ή οποιαδήποτε εταιρεία με την οποία έχετε συνεργασία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2108907000 ή μέσω chat που βρίσκεται στην ιστοσελίδα μας, προκειμένου να γίνει η ασφάλιση δέματος.

Μπορώ να γίνει ασφάλιση δέματος για αποστολές εξωτερικού;

Η απάντηση είναι ναι μπορείτε. Στην ασφάλιση δέματος, συνήθως το κόστος ασφάλισης ανέρχεται περίπου 1% επί της ασφαλιζόμενης αξίας της αποστολής. Δηλαδή για δέμα αξίας 100 ευρώ το κόστος ασφάλισης είναι περίπου 1 ευρώ.

Κάθε αποστολή που στέλνετε μέσα απο την πλατφόρμα μας μπορεί να ασφαλιστεί μετά απο επικοινωνία μαζι μας.