Αποστολές δειγμάτων στο εξωτερικό (σε πελάτες)

Αποστολές δειγμάτων στο εξωτερικό (σε πελάτες)
Photo by Kier... in Sight / Unsplash

Έχεις πελάτες και θέλεις να στείλεις δείγματα στο εξωτερικό; Συνέχισε να διαβάζεις. Στο παρακάτω άρθρο θα βρεις τον πιο οικονομικό τρόπο για την αποστολή δειγμάτων των προϊόντων σου στην Ευρώπη ή την Αμερική (διεθνώς) με μερικά κλικ

Γιατί να στείλεις δείγματα στο εξωτερικό στους πελάτες σου;

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να πουλήσεις τα προϊόντα σου στο εξωτερικό είναι η αποστολή δειγμάτων στους πελάτες σου. Η αποστολή δειγμάτων αποτελεί ένα από τους καλύτερους τρόπους για να σε εμπιστευθούν οι εταιρείες ή οι μελλοντικοί σου πελάτες και συνεργάτες χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθείς ή να ταξιδέψεις στο εξωτερικό για να τους βρείς!

Συνήθως τα δείγματα που στέλνουν οι περισσότερες εταιρείες αφορούν δείγματα για καλλυντικά, δείγματα για ξηρά τροφή και δείγματα για Ελληνικά προϊόντα που συνεχώς αναζητούν οι εταιρείες και τα καταστήματα στο εξωτερικό λόγω της υψηλής ποιότητας τους καθώς και καλής τιμής.



Πώς να στείλετε δείγματα σε πελάτες με το Shiplemon

Για να στείλετε δείγματα στους πελάτες σας στο εξωτερικό με το Shiplemon θα πρέπει αρχικά να επιλέξετε την χώρα παραλαβής (των δειγμάτων) καθώς και τον τελικό προορισμό του πελάτη σας στον οποίο επιθυμείτε να στείλετε τα δείγματα.

Επιλογή παραλήπτη για αποστολή δειγμάτων στο εξωτερικό - Shiplemon.com

Το επόμενο βήμα για να προχωρήσεις την διαδικασία είναι να συμπληρώσεις τις διαστάσεις και το βάρος για το δέμα στο οποίο θα βάλεις τα δείγματα σου. Είναι σημαντικό στην περιγραφή να περιγράψεις το είδος απο τα δείγματα που θα στείλεις ώστε να γνωρίζουν οι εταιρείες κούριερ που θα αναλάβουν την αποστολή των δειγμάτων σου το περιεχόμενο.

Σε περίπτωση που θέλεις να προσθέσεις μια επιπλέον κούτα (δέμα) με δείγματα τότε μπορείς να κάνεις κλικ στο "πρόσθεσε αντικείμενο" και αυτόματα θα ανανεωθεί και το σύνολο υπολογισμού τιμής για την αποστολή των δειγμάτων.



Πως μπορώ να βρώ την καλύτερη τιμή για την αποστολή δειγμάτων στο εξωτερικό;

Αφού ολοκληρώσεις τα δυο προηγούμενα βήματα, μπορείς να δεις το κόστος αποστολής για τα δείγματά σου στο εξωτερικό. Το βάρος και οι διαστάσεις του δέματος στο οποίο έχεις συσκευάσει τα δείγματά σου είναι ο κύριος παράγοντας που επηρεάζει το κόστος αποστολής για τα δείγματά σου στο εξωτερικό. Παρακάτω μπορείς να δεις πως εμφανίζονται οι επιλογές για τις προσφορές μεταφορικών

Σύγκριση μεταφορικών για αποστολή δειγμάτων - Shiplemon.com


Πώς μπορώ να συσκευάσω δείγματα προϊόντων;

Για να συσκευάσεις τα δείγματά σου μπορείς να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα:

1) Τοποθετήστε τα δείγματα καλλυντικών, δείγματα απο κρέμες, δείγματα απο αρώματα που έχετε προς αποστολή μέσα σε σακουλάκια, μικρές σακούλες ή bubble wrap (ή αλλιώς φυσαλίδα) προκειμένου να σιγουρευτείτε. Ιδανικά θα πρέπει να σφραγιστούν τα σακουλάκια ώστε να προστατεύσουν τα δείγματά σας κατα την αποστολή.

2) Αφού τυλίξετε τα δείγματα σε σακουλάκια μπορείτε να βρείτε μια χάρτινη κούτα για να συσκευάσετε

3) Τέλος για να κλείσετε την κούτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κολλητική ταινία

Τι δείγματα στέλνουν οι πελάτες μας στο εξωτερικό;

Οι πελάτες του Shiplemon στέλνουν διάφορα δείγματα στο εξωτερικό! Οι πιο συνηθισμένες κατηγορίες αναφέρονται παρακάτω:

  • δείγματα καλλυντικών
  • δείγματα τροφίμων
  • δείγματα νυχιών
  • δείγματα αρωμάτων
  • δείγματα καθαριστικών
  • δείγματα ρούχων
  • δείγματα αλόης ή super food

Συχνές ερωτήσεις για το πώς να στείλετε δείγματα στους πελάτες σας

Δείτε παρακάτω όλες τις συχνές ερωτήσεις που αφορούν την αποστολή δειγμάτων στο εξωτερικό

Μπορώ να στείλω δείγματα αλκοόλ;

Αν έχετε μικρές συσκευασίες με δείγματα αλκοόλ τότε μπορείτε να τα στείλετε, αλλά υπάρχουν πολύ αυστηρές προϋποθέσεις και εξαρτάται από το σε ποιά χώρα θα γίνει η αποστολή των δειγμάτων.

Έτσι, όταν θέλετε να στείλετε δείγματα αλκοόλ στους πελάτες σας, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε όλες τις διαδικασίες που αφορούν την αποστολή αλκόολ και όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Σε ένα από τα  άρθρα μας, μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για την αποστολή Αλκοολ

Μπορώ να στείλω δείγματα αρώματος;

Όπως αναφέραμε και παραπάνω για τα δείγματα αλκοόλ, έτσι και στην περίπτωση αποστολής δειγμάτων αρώματος, υπάρχουν ειδικές διαδικασίες. Γενικότερα όλες οι αποστολές δειγμάτων που σχετίζονται με υγρά (και πιθανόν εύφλεκτα υλικά) έχουν πιο αυστηρούς κανονισμούς και πολλές εταιρείες κούριερ δεν αναλαμβάνουν τις αποστολές αυτών των δειγμάτων.

Υπάρχει ασφάλιση στην αποστολή δειγμάτων;

Όπως σε οποιαδήποτε αποστολή έτσι και στις αποστολές δειγμάτων υπάρχει η δυνατότητα να γίνει ασφάλιση του δέματος. Το βασικότερο είναι να υπάρχει μια καλή συσκευασία (η οποία ιδανικά να έχει φωτογραφηθεί πριν και μετά απο την αποστολή σας) ώστε σε περίπτωση που θα χαθεί ή θα σπάσει το δέμα κατα την μεταφορά, τότε να μπορεί να υπάρξει αποζημίωση για την αξία των δειγμάτων που υπάρχουν στο δέμα. Σε κάθε περίπτωση οι αποστολές δειγμάτων είναι καλυμμένες ασφαλιστικά για αξία μέχρι 100 ευρώ από τις διεθνής εταιρείες κούριερ (όπως την DHL, UPS, TNT και τη Fedex).

Υπάρχει κόστος για το τελωνείο αν εισάγω δείγματα από το εξωτερικό;

Η σύντομη απάντηση είναι ναι. Οταν γίνεται εισαγωγή κάποιου δείγματος απο οποιαδήποτε χώρα που βρίσκεται εκτος Ευρωπαικής Ενωσης (ΕΕ) τότε θα πρέπει να πληρώσετε τελωνειακά τέλη. Ο υπολογισμός του τελωνείου μπορεί να γίνει με τον υπολογιστή κόστους τελωνείου του Shiplemon ο οποίος δίνει αναλυτικά το κόστος για τους δασμούς και τους φόρους που απαιτούνται και υπολογίζονται με βάση διάφορες παραμέτρους που κυρίως σχετίζονται με τον τύπο και το είδος του προϊόντος καθώς και με τη συνολική τιμή (τιμή η οποία συμπεριλαμβάνει το κόστος της αποστολής).

υπολογισμός κόστους τελωνείου - Shiplemon.com

Μπορώ να στείλω δείγματα τροφίμων;

Η αποστολές που αφορούν δείγματα τροφίμων συνήθως έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις τόσο στη συσκευασία όσο και στο περιτύλιγμα των αντικειμένων καθώς θα πρέπει να γίνει η μεταφορά τους σε περιβάλλον ελεγχόμενης θερμοκρασίας. Έτσι για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ειδικά υλικά συσκευασίας καθώς και τυποποίησης τα οποία θα κρατήσουν την ποιότητα των δειγμάτων τροφίμων σε υψηλά επίπεδα και δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα λόγω υγρασίας, βροχής ή υψηλών θερμοκρασιών κατα την αποστολή των δειγμάτων στους πελάτες σας.

Tι να προσέξω όταν στέλνω δείγματα;

Κλείνοντας το παραπάνω άρθρο, τα πιο σημαντικά που θα πρέπει να προσέξετε είναι η συσκευασία, τα απαγορευμένα αντικείμενα καθώς και τα κόστη τελωνείου που αφορούν την εισαγωγή ή εξωγωγή δειγμάτων στο εξωτερικό.