Τι επιχείρηση λείπει από την Ελλάδα (φοβερές ιδέες)

Τι επιχείρηση λείπει από την Ελλάδα (φοβερές ιδέες)

Ψάχνεις τι επιχείρηση λείπει από την Ελλάδα; Δές παρακάτω 7 φοβερές ιδέες που λείπουν απο την Ελλάδα και θα απογειώσουν την επιχειρηματική σου πορεία αν τις κάνεις πραγματικότητα. Μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζι μου στο facebook για να γνωριστούμε και να δούμε πως θα τις κάνουμε πράξη!

Καθημερινά μιλάμε με επιχειρηματίες από το εξωτερικό (που κάνουν πολλά ταξίδια για να βρούν τι λείπει απο την Ελλάδα) αλλα και απο την Ελλάδα που ξεκινάνε τα πρώτα τους βήματα. Όλοι ψάχνουν για μια καλή ιδέα για να ξεκινήσουν. Στο σημερινό άρθρο αποφασίσαμε να δώσουμε 5 φοβερές ιδέες που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα και ανεβαίνουν στο Εξωτερικό ενώ παράλληλα έχουν μεγάλες πιθανότητες να δουλέψουν στην Ελλάδα.

Shiplemon.com => ΣΥΓΚΡΙΝΕ ΤΙΜΕΣ ΚΟΥΡΙΕΡ ΤΩΡΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ για να στείλεις τα δέματά σου στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό!

Πάντα προσπαθούμε οι ιδέες που δίνουμε να απαιτούν όσο γίνεται μικρό αρχικό κεφάλαιο για να δώσουμε τη δυνατότητα σε επιχειρηματίες που ξεκινάνε τώρα να κάνουν τα πρώτα τους βήματα και να προχωρήσουν!

Και πολλοί μπορεί να αναρωτηθούν στο σημείο αυτό:

Μα καλά, γιατί κάποιος που έχει βρεί μια ιδέα για μια επιχείρηση που λείπει απο την Ελλάδα την αναφέρει δημόσια και δεν ψάχνει τρόπο να την κάνει;

Είμαστε της άποψης οτι οι ιδέες είναι το 1% της προσπάθειας. Το 99% είναι η υλοποίηση (ή οπως λένε στο εξωτερικό το execution της ιδέας).

Τι σημαίνει αυτό;

Οτι ακόμα και αν υπάρχει μια επιχείρηση που λείπει απο την Ελλάδα, το οτι θα φέρει κάποιος μια ιδέα για μια επιχείρηση στην Ελλάδα δεν σημαίνει απευθείας οτι η ιδέα αυτη θα πετύχει. Μπορεί δυο ιδιοι επιχειρηματίες να έχουν την ίδια ακριβώς ιδέα. Ο ένας μπορεί να την απογειώσει (λόγω execution, επαφών, επένδυσης κλπ κλπ) και ο άλλος μπορεί να μην καταφέρει να επιβιώσει τους πρώτους μήνες. Αυτο που θέλουμε λοιπόν να γίνει κατανοητό είναι οτι για να πετύχει μια επιχειρηματική προσπάθεια υπάρχουν πολλά βήματα που είναι απαραίτητα.

Το day to day execution (το τι θα κάνει δηλαδή ο επιχειρηματίας κάθε μέρα για να μεγαλώσει και να εξελίξει την επιχείρησή του είναι πολύ σημαντικό και γιαυτό υπάρχουν πολλές ιδέες που ενώ φαίνονται πολύ απλές και κοινές τελικά καταφέρνουν με πολύ καλο execution να απογειωθούν. Πολλές φορές το αποτέλεσμα κρίνεται στις λεπτομέρειες.

Για να πάρετε ιδέες γιατί αυτό είναι τόσο σημαντικό δείτε το παρακάτω άρθρο:

Remembering Gary Dahl, the Marketing Magician Who Made Millions Selling Pet Rocks
‘You might say we’ve packaged a sense of humor,’ Dahl has said of his infamous brainchild.

Ο επιχειρηματίας αυτός άρχισε να πουλάει και να βγάζει εκατομμύρια απλά δημιουργώντας μια επιχείρηση που πουλούσε πέτρες για κατοικιδια ζώα (σκύλους). Ναι καλά ακούσατε. Με μια πολύ ομορφη συσκευασία και μια φοβερή ιστορία ο Gary Dahl κατάφερε να πουλάει πέτρες και να βγάζει εκατομμύρια. Οπότε πολλές φορές δεν είναι θέμα ιδέας αλλά περισσότερα θέμα εκτέλεσης της ιδέας.

Shiplemon.com => ΣΥΓΚΡΙΝΕ ΤΙΜΕΣ ΚΟΥΡΙΕΡ ΤΩΡΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ για να στείλεις τα δέματά σου στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό!

Και πως κάπως μπορεί να κάνει ένα καλό execution μιας ιδέας;

Η απάντηση δεν είναι μοναδική. Το καλο execution έχει να κάνει με πολλές παραμέτρους όπως τα skills (τις γνώσεις και δεξιότητες) που έχει κάποιος, το δικτυο του, τους ανθρώπους που θα βοηθήσουν στην επιχειρηματική προσπάθεια, το κεφάλαιο που έχει να διαθέσει, το πόσο motivated ειναι κάποιος, το πόσο σχετικός είναι με την αγορά στην οποία θέλει να μπεί και πολλά άλλα. Το καλύτερο λοιπόν που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να μαθαίνει όσο περισσότερα μπορεί για να έχει δεξιότητες που τον βοηθάνε στην εκτέλεση μιας ιδέας.

Πάμε λοιπόν να δούμε μερικές φοβερές ιδέες που μπορούν να γίνουν στην Ελλάδα και δεν υπάρχουν (κάποιες απο αυτές αφορούν ιδέες που μπορούν να γίνουν σε ένα χωριό ή ιδεες για επιχειρηση στην επαρχία και άλλες αφορούν μεγαλύτερες πόλεις όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός κατοίκων)

Επιχείρηση που λείπει από την Ελλάδα #1: Pet business (επιχείρηση σχετική με κατοικίδια)

Η βιομηχανία κατοικίδιων ζώων είναι ώριμη με ευκαιρίες για κάθε είδους μικρές επιχειρηματικές ιδέες. Και είναι ένας κλάδος αξίας σχεδόν 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επομένως είναι εύκολο να ξεκινήσετε, με εγγυημένη ζήτηση.

Η επιχείρησή σας για τα κατοικίδια μπορεί να βασίζεται σε προϊόντα ή υπηρεσίες—πωλώντας αξεσουάρ, τρόφιμα ή παιχνίδια ή προσφέρει εξειδίκευση στην περιποίηση, το περπάτημα ή την εκπαίδευση.

Ένα πολύ δυνατό παράδειγμα είναι η Η Perkie Prints η οποία φτιάχνει εξατομικευμένα τυπωμένα προϊόντα για κατοικίδια—τα πάντα, από ρούχα μέχρι εκτυπώσεις με κορνίζα, καθώς και διασκεδαστικά έργα ενδιάμεσα οπως φαίνεται παρακάτω!

Επιχείρηση που λειπει απο Ελλάδα - Αξεσουάρ για κατοικίδια - shiplemon.com

Υπάρχουν πολλά άτομα τα οποία θα αγόραζαν παρόμοια αξεσουάρ και εκτυπώσεις!

Άλλες υπηρεσίες οπως το https://www.letthedogout.ca/ δίνουν τη δυνατότητα να κλεισεις ένα άτομο για να πάει βόλτα τον σκύλο σου!

Επιχείρηση που λειπει απο Ελλάδα - Βολτες σκύλων - shiplemon.com

Επιχείρηση που λείπει από την Ελλάδα #2: Διαχείριση online διοργανώσεων για εταιρείες

Ο προγραμματισμός και η διοργάνωση online εκδηλώσεων είναι μια αρκετά καινούρια επιχειρηματική ιδέα εάν σας αρέσει να οργανώνετε δραστηριότητες και να συνδέετε ανθρώπους. Οπως λοιπόν η διοργάνωση φυσικών εκδηλώσεων, μια επιχείρηση που λείπει απο την Ελλάδα είναι η διογράνωση online εκδηλώσεων!

Με αύξηση 23% ετησίως, η σημαντική αύξηση των επιχειρηματικών εκδηλώσεων και η υιοθέτηση εικονικών εργαλείων για τη διεξαγωγή συναντήσεων είναι μια νέα αγορά με μεγάλες ανάγκες και μεγάλη ανάπτυξη ειδικά λόγω της πανδημίας covid (η ιδέα αφορά λιγότερο την Επαρχία και περισσότερο μεγαλύτερες πόλεις με εργαζομένους)

Ως προγραμματιστής online (virtual) εκδηλώσεων, θα είστε υπεύθυνος/η για τη δημιουργία  συνεδρίων, ευκαιριών δικτύωσης και εκπαιδευτικών συνεδριών για εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Αυτη η επιχείρηση πραγματικά λείπει από την Ελλάδα και μιρκες/μεσαίες εταιρείες θα μπορούσαν να την χρησιμοποιήσουν.

Shiplemon.com => ΣΥΓΚΡΙΝΕ ΤΙΜΕΣ ΚΟΥΡΙΕΡ ΤΩΡΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ για να στείλεις τα δέματά σου στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό!

Επιχείρηση που λείπει από την Ελλάδα #3: Ηλεκτρονικό κατάστημα με χειροποίητα

Αν και υπάρχουν πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα δεν υπάρχει μεγάλος αριθμος απο καταστήματα με χειροποίητες δημιουργίες.

Για να ξεκινήσετε μπορείτε να δείτε και το σχετικό μας άρθρο για την πλατφόρμα για χειροποίητα και πως να πουλήσετε στο Etsy

Μην ξεχάσετε να κάνετε subscribe για να λαμβάνετε ιδέες, προτάσεις και πληροφορίες για το e-commerce στην Ελλάδα

Για τις αποστολές των δεμάτων σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Shiplemon

ShipLemon.com
Σύγκρινε τιμές, στείλε δέματα! Εύκολα και Γρήγορα στο shiplemon.com

Επιχείρηση που λείπει από την Ελλάδα #4: Οργανωτής σπιτιού/γραφείου/ζωής

Δεν είναι λίγα τα άτομα τα οποία ζοριζονται να βάλουν τάξη στην ζωή τους. Ειτε αυτό ξεκινάει απο την οργάνωση στο γραφείο και στο σπίτι αλλα είτε στις σκέψεις τους και στην ζωή τους, στο εξωτερικό παρατηρείται η μόδα οπου επαγγελματίες δέχονται βοήθεια απο ειδικούς που βοηθάνε επαγγελματίες και συνήθως επιχειρηματίες, να οργανωθούν και να δώσουν τέλος στο χάος που επικρατεί γύρω τους!

Ενα πολύ ωραίο παράδειγμα ειναι το gosimplified το οποίο δημιουργήθηκε απο τη Megan και φαίνεται παρακάτω:

Go Simplified
Calgary- based Organizer. Empowerment through organization. We make life simpler for busy people, getting their homes organized, packed and unpacked. Book a time.

Επιχείρηση που λείπει από την Ελλάδα #5: Ιδιοκτήτης αυτόματων πωλητών

Από το 2015, ο ρυθμός ανάπτυξης των αυτόματων πωλητών (μηχανήματα δηλαδή που αυτόματα δίνουν προιόντα οπως αναψυκτικά και φαγητά) έχει αυξηθεί κατά 1,4%.

Αν επιλέξετε τις σωστές τοποθεσίες, δηλαδή σημεία στα οποία συχνάζει κοσμος και έχουν υψηλή επισκεψιμότητα  (πχ κοντα σε πλατειες, νοσοκομεία, σχολεια κλπ) τότε τα μηχανήματα αυτά μπορούν να φέρουν ένα πολύ καλο παθητικό εισόδημα

Shiplemon.com => ΣΥΓΚΡΙΝΕ ΤΙΜΕΣ ΚΟΥΡΙΕΡ ΤΩΡΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ για να στείλεις τα δέματά σου στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό!

Επισης μπορειτε πολύ εύκολα να ξεκινήσετε να τοποθετείτε τα μηχανήματα σας για να δημιουργήσετε αρκετά έσοδα για να καλύψετε το κόστος και να έχετε κέρδος. Το κόστος των μηχανημάτων ειναι αρκετά χαμηλό για να ξεκινήσετε!

Επιχείρηση που λείπει από την Ελλάδα #6: Voiceover Artist

Τι ειναι αυτο; Σιγουρα έχετε ακούσει βίντεο ή παρουσιάσεις ενος προιόντος στα οποία μιλάει κάποιος απο πίσω. Ο επαγγελματιας αυτος ειναι Voiceover Artist και χρησιμεύει σε podcasts, βιντεο προώθησης για προιόντα (απο σαμπουάν μεχρι ρούχα και παπούτσια) και πολλά άλλα!

Πολλές εταιρείες θέλουν να δημιουργήσουν βίντεο! Μπορείς εύκολα να φτιάξεις βιντεο και να προσεγγίσεις μερικές εταιρείες!

Shiplemon.com => ΣΥΓΚΡΙΝΕ ΤΙΜΕΣ ΚΟΥΡΙΕΡ ΤΩΡΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ για να στείλεις τα δέματά σου στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό!

Επιχείρηση που λείπει από την Ελλάδα #7: Quiet Clubbing

Οπως θα δειτε στο παρακάτω βίντεο, στο εξωτερικό υπάρχουν καταστήματα στα οποια μπορει καποιος να ακούσει μουσικη με ακουστικα. Πολλές φορες μαλιστα διαφορετική απο αυτη που ακούνε οι υπολοιποι, εχει δηλαδη διαφορετικές επιλογές αναλογα με τις προτιμήσεις του!

Αυτο θα ήταν κάτι πολύ καινούριο!

Αν σε ενδιαφέρει να ξεκινήσεις μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζι μου για να συζητήσουμε που θα βρεις χρηματοδότηση, πως θα κάνεις τα επόμενά σου βήματα και πως θα συνεργαστούμε!

Αν εχεις ιδέες για κάποια επιχείρηση που λείπει από την Ελλάδα ενημέρωσέ μας για να την προσθέσουμε!

Εμεις στο Shiplemon είδαμε οτι μια επιχείρηση που λείπει απο την Ελλάδα είναι μια πλατφόρμα που βοηθάει ηλεκτρονικά καταστήματα να οργανώσουν τις αποστολές τους και να βρούν τον καλύτερο τρόπο για να στελνουν τα δέματα τους!

Μάθε περισσότερα για την επιχείρησή μας εδώ:

ShipLemon.com
Σύγκρινε τιμές, στείλε δέματα! Εύκολα και Γρήγορα στο shiplemon.com

Ιδέες για επιχείρηση στην επαρχία

Όπως και οι παραπάνω ιδέες, έτσι και οι ιδέες για επιχείρηση στην Επαρχία θα πρέπει να λαμβάνουν υποψιν τα στοιχεία του πληθυσμού καθώς και τις ασχολείες τους. Μην βιαστείς λοιπόν να ανοίξεις μια επιχείρηση στην επαρχία αν δεν σιγουρευτείς οτι γνωρίζεις πολύ καλά τις συνήθειες των κατοίκων της περιοχής. Οπως καταλαβαίνεις οι καθημερινές ασχολίες και ανάγκες στην Επαρχία είναι πολύ διαφορετικές. Έτσι όταν ψάχνεις ιδεες για επιχειρηση στην επαρχια θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά σε ποιές αποο αυτές τις ανάγκες θα μπορούσες να προσθέσεις αξία, να βαλτιώσεις τον τρόπο ζωής και να βοηθήσεις τους ανθρώπους στην Επαρχία να βγάλουν περισσότερα χρήματα ή να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους. Αυτό θα σου επιτρέψει να κερδίσεις χρήματα για να προχωρήσεις.

Αν λοιπόν ψάχνεις τι επιχείρηση να ανοιξω με 50000 ευρω ή με 5000 ευρώ και τι μαγαζι να ανοιξω τότε διάβασε παραπάνω για να μάθεις τι μπορείς να ξεκινήσεις και μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου για να σε βοηθήσω!

Ψάχνεις τι eshop να ανοιξω;

Shiplemon.com => ΣΥΓΚΡΙΝΕ ΤΙΜΕΣ ΚΟΥΡΙΕΡ ΤΩΡΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ για να στείλεις τα δέματά σου στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό!

Τότε δες τα προτεινόμενα άρθρα στην σελίδα μας που απαντάνε στο ερώτημα τι eshop να ανοιξω, πως να ξεκινήσω ένα eshop και πολλές ακόμα ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις το νεο σου eshop.

Στο παραπάνω άρθο παρουσιάσαμε φοβερές ιδέες που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα