Plugin - Τι είναι;

Plugin - Τι είναι;

Στο σημερινό μας άρθρο εξηγούμε με ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ τι είναι ενα plugin και που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις!

Το Plugin ή αλλιως πρόσθετο είναι κάτι που κουμπώνει σε κάποιο υπάρχον σύστημα και προσθέτει επιπλέον λειτουργίες. Πολλές φορές θα το δούμε να αναφέρεται και σαν add-on ή και add-in ή και με μια λέξη addon.

Ουσιαστικά λοιπον αποτελεί ένα κομμάτι λογισμικού το οποίο προσθέτει επιπλέον λειτουργίες σε ένα πρόγραμμα λογισμικού, με στόχο να προσθέσει λειτουργίες οι οποίες δεν ήταν διαθέσιμες απο το αρχικό λογισμικό που είχε δημιουργηθεί απο έναν προγραμματιστή ή μια εταιρεία.

Που χρησιμοποιείται ένα plugin (σε ενα eshop);

Ένα plugin μπορεί να χρησιμοποιηθεί απο ένα website ή απο ένα ηλεκτρονικό κατάστημα (eshop) για να προσθέσει επιπλέον λειτουργίες. Παρακάτω παρουσιάζουμε κάποια παραδείγματα:

  • Plugin για αυτόματη τιμολόγηση και δημιουργία παραστατικών για το mydata
  • Plugin για την αυτόματη δημιουργία voucher για τις κούριερ απο το Shiplemon
  • Plugin για την διαχείριση επιστροφών σε eshop
  • Plugin για την δημιουργία sms και αποστολή email στον πελάτη ενος eshop απο το Shiplemon
  • Plugin για μεταφορικά στο checkout ενος eshop

Πόσο κοστίζει ένα plugin;

To κόστος για κάθε plugin είναι ξεχωριστό απο το κόστος μιας πλατφόρμας και εξαρτάται απο τον προγραμματιστή ή την εταιρεία η οποία έχει αναπτύξει το plugin, καθώς και απο την πολυπλοκότητα και τις υπηρεσίες που παρέχει το συγκεκριμένο add-on / plugin.

Έτσι ένα plugin το οποίο κάνει περίπλοκους υπολογισμούς και γλιτώνει χρήματα και χρόνο απο το eshop σου, τότε σίγουρα αξίζει να επενδύσεις χρήματα σε αυτό (και συνήθως έχει μεγαλύτερο κόστος σε σύγκριση με άλλα πρόσθετα)



Ποίες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου υποστηρίζουν plugins;

Συνήθως οι μεγαλύτερες πλατφόρμες έχουν τα δικά τους marketplaces, δηλαδή σημεία στα οποία μπορείς να βρείς εκατοντάδες εφαρμογές και plugins (είτε δωρεάν είτε με συνδρομή και επι πληρωμή) έτσι ωστε να τα εγκαταστησεις και να τα αξιοποιήσεις στο eshop σoυ.

Ένα παράδειγμα είναι το Shopify Marketplace το οποίο είναι μια μεγάλη αγορά απο plugins και εφαρμογές οι οποίες μπορούν να εκτατασταθούν εύκολα και γρήγορα σε ένα Shopify ηλεκτρονικό κατάστημα

Shopify App Store: Ecommerce App Marketplace
Shopify App Store, download our Free and Paid Ecommerce plugins to grow your business and improve your Marketing, Sales and Social Media Strategy.

Αντίστοιχα υπάρχει και το woocommerce marketplace το οποίο παρέχει πολλές παρόμοιες εφαρμογές για την πλατφόρμα του woocommerce μαζί με themes για να αλλάξεις την εμφάνιση του woocommerce καταστήματός σου και πολλά άλλα!

Products
The best place to customize your store with Extensions & Themes for WooCommerce.

Ψάχνω plugin για κούριερ, τι μπορώ να εκταταστήσω;

Μπορείς να δείς το Shiplemon τη μεγαλύτερη πλατφόρμα για αποστολές δεμάτων η οποία παρέχει διασύνδεση για όλες τις πλατφόρμες (όπως woocommerce, shopify, opencart, prestashop κλπ)

Κάνε κλικ εδώ για να μάθεις περισσότερα: