Black friday 2023 Ελλάδα ποτε ειναι;

Black friday 2023 Ελλάδα ποτε ειναι;

Τι είναι η Black Friday;


Η λεγόμενη "Μαύρη Παρασκευή" ή αλλιώς Black Friday είναι κάτι η γιορτή του εμπορίου. Η γιορτή αυτη ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και
δεν είναι τίποτε άλλο από μια μέρα με πολύ μεγάλες εκπτώσεις, κυρίως σε εμπορικά καταστήματα αλλα και ηλεκτρονικά καταστήματα.

Τα πρώτα ετη οι εκτπώσεις αφορούσαν  κυρίως μεγάλες αλυσίδες και πολυκαταστήματα. Το 2023 έχει επεκταθεί και σε μικρότερα καταστήματα, ηλεκτρονικά καταστήματα eshop αλλά και πολλά άλλα μικρά και μεγάλα καταστήματα.

Κάθε χρόνο στην Ελλάδα χιλιάδες καταναλωτές κάνουν τις αγορές τους απο ηλεκτρονικά καταστήματα την ημέρα της black friday αφού υπάρχουν πολύ μεγάλες εκπτώσεις!

Πότε είναι φέτος η black friday στην Ελλάδα;

Για το 2023 η η black friday ή αλλιώς Μαύρη Παρασκευή προγραμματίζεται για τις 24 Νοεμβρίου, αν και τα περισσότερα καταστήματα θα ξεκινήσουν τις προσφορές τους πολύ νωρίτερα, συνήθως 2-3 εβδομάδες πιο πρίν προκειμένου να ενημερώσουν τους καταναλωτές και να προετοιμάσουν το έδαφος!

Πως ξεκίνησε και τι σημαίνει Black Friday;


Ο "θεσμός" του Black Friday ξεκίνησε την δεκαετία του '60.

Οι ρίζες του ξεκινούν στην Αμερική και ο βασικός σκοπός του ηταν να  μεγαλώσει και να ξεκινήσει πολύ πιο νωρίς, η περίοδος των χριστουγεννιάτικων αγορών αφού τα έσοδα για τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις ήταν πολύ σημαντικά εκείνη την περίοδο. Έτσι με αυτό το trick που ονομάστηκε Black Friday αργότερα τα καταστήματα κατάφεραν να αυξήσουν τα έσοδά τους.

Ουσιαστικά εκέινη την εποχή αποφασίστηκε να ξεκινάει η Χριστουγεννιάτικη περίοδος αγορών με μια μέρα μεγάλων εκπτώσεων την επομένη των Ευχαριστιών που είναι μια από τις πιο μεγάλες γιορτές στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Τι μπορώ να αγοράσω την Black Friday;

Οι περισσότεροι καταναλωτές για το 2023 θα επιλέξουν για την Black Friday να αγοράσουν προιοντα τεχνολογίας ή ρούχα, τα οποία πολλές φορές επιθυμούν αρκετό καιρο και περιμένουν να αποκτήσουν σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Καλό βέβαια είναι να γνωρίζουμε οτι δεν σημαίνει απαραίτητα οτι επειδή είναι Black Friday, οτι όλα τα αντικείμενα θα έχουν καλύτερη τιμή. Υπάρχουν περιπτώσεις που, αν και θα περίμενε κανένας οτι λόγω Black Friday θα υπάρχουν εκπτώσεις, πολλές φορές τα καταστήματα αυξάνουν τις τιμές τους, έχοντας ως στόχο μια μέρα όπως αυτη της Black Friday, να αποτελέσει μέρα έκρηξης των κερδών τους.

Μέχρι πόσο μπορούν να κινηθούν οι εκπτώσεις την Black Friday;

Σε πολλές περιπτωσεις οι εκπτώσεις της Black Friday για το 2023 φαίνεται οτι θα αγγίζουν και το 90% για συγκεκριμένα αντικείμενα. Βέβαια αυτο δεν σημαίνει οτι όλα τα εμπορεύματα θα έχουν αυτή την έπτωση. Όπως είπαμε και παραπάνω υπάρχει περίπτωση την ημέρα της Black Friday να βρείτε και αντικείμενα τα οποία δεν έχουν διαφορετική έπτωση (οπως πολύ συχνά συμβαίνει με λαπτοπ, κινητα και γενικότερα αντικείμενα υψηλής αξίας). Παρολαυτα την ημέρα της Black Friday θα έχετε την ευκαιρία να βρείτε πολύ χαμηλές τιμές σε παππούτσια, ρούχα, βιβλία και αντικείμενα της προηγούμενης σεζον τα οποία τα καταστήματα θέλουν πολλές φορές με πρόσχημα την Black Friday να πουλήσουν.