Αποστολή Φακέλου στο Εξωτερικό

Αποστολή Φακέλου στο Εξωτερικό

Πολλές φορές χρειάζεται να στείλουμε ενα φάκελο στο εξωτερικό. Είτε σε κάποιο συγγενικό μας πρόσωπο, είτε σε κάποιο συνεργάτη, είτε επειδή υπάρχει κάποιο σημαντικό έγγραφο ή πιστοποιητικό που πρέπει να στείλουμε σε κάποια υπηρεσία. Εμείς στο weship.gr στέλνουμε χιλιάδες φακέλους καθημερινά και βοηθάμε τόσο ιδιώτες όσο και εταιρείες να στείλουν γρήγορα αλλα και με ασφάλεια κάθε φάκελο ή έγγραφο που θέλουν.



Πόσες μέρες απαιτούνται για την αποστολή του φακέλου μου στο εξωτερικό;

Σε προηγούμε άρθρο μας έχουμε εξηγήσει τι πρέπει να κάνει κάποιος για αποστολή ενός φακέλου στην Αθήνα. Τι γίνεται όμως με τις αποστολές φακέλων στο εξωτερικό; Τα πράγματα είναι παρόμοια.

Όπως φαίνεται παρακάτω μέσα στο περιβάλλον του weship.gr εκτός απο την τιμή μπορει πολύ εύκολα κάποιος να δεί και τους εκτιμώμενους χρόνους παράδοσης για την αποστολή φακέλων ή δεμάτων στο εξωτερικό!

Μέσα απο το weship.gr μπορείς να συγκρίνεις τιμές και υπηρεσίες ταχυμεταφορών 

Πώς μπορώ να επιλέξω την επιλογή αποστολής φακέλου στο weship;

Όπως φαίνεται παρακάτω στο βήμα 2 της διαδικασίας, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής αποστολής φακέλου. Μόλις γίνει επιλογή φακέλου δεν χρειάζεται να ασχοληθείς με τις διαστάσεις και το βάρος καθώς αυτές έχουν ρυθμιστεί απο εμάς προκειμένου να διευκολύνουμε τη διαδικασία αποστολής χωρίς παράλληλα να χρειάζεται να ψάχνεις τις διαστάσεις!

Αν όμως τα έγγραφά σου έχουν μεγαλύτερες διαστάσεις ή θέλεις να τις αλλάξεις, μπορείς πολύ εύκολα να χρησιμοποιήσεις τα πεδία Πλάτος, Υψος και Μηκος και όπως φαίνεται παρακάτω να εισάγεις τις διαστάσεις που επιθυμείς.

Αφού το κάνεις μπορείς να πατήσεις στο ΕΠΟΜΕΝΟ για να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα που είναι η αναλυτική σύγκριση τιμών.

Τι προσφέρει η υπηρεσία αποστολής φακέλου στο εξωτερικό που παρέχει το weship.gr

Μέσα απο το εύκολο περιβάλλον που παρέχει το weship η αποστολή ενός φακέλου στο εξωτερικό γίνεται πλεον πολύ γρήγορα. Τέλος οι ουρές και τα τηλέφωνα.

Μεσα σε μερικά βήματα μπορείς να προγραμματίσεις την αποστολή του φακέλου σου στο weship.gr. Τα βήματα είναι πολύ απλά:

  • Επιλέγεις τον ταχυδρομικό κωδικό σου (και του παραλλήπτη)
  • Στο δέυτερο βήμα επιλέγει οτι θέλεις να στείλει ένα φάκελο
  • Ετσι στο τρίτο βήμα με μονο 2 κλικ μπορείς να συγκρινεις τιμές και υπηρεσίες και να επιλέξεις αυτό που θέλεις.

Τι γίνεται μετά;

Αφού επιλέξεις μια απο τις επιλογές που έχει το weship.gr:

  • Θα λάβεις απο το weship.gr email επιβεβαίωσης το οποίο θα περιέχει αναλυτικές οδηγίες για την εκτύπωση της ετικέτας αποστολής
  • η εταιρεία με την οποία συνεργαζόμαστε (αυτη που έχεις επιλέξει απο τη λίστα με τις κούριερ και τις εταιρείες μεταφορών) θα έρθει στην τοποθεσία σου (στην τοποθεσία του αποστολέα) για να παραλάβει τον φάκελο ή τα έγγραφα και να τα στείλει στον παραλλήπτη (είτε βρίσκεται στην Ελλάδα είτε βρίσκεται στο Εξωτερικό)
  • Η ομάδα μας θα είναι συνεχώς διαθέσιμη μέσω chat support για να λύσει όλες σου τις απορίες και να σε βοηθήσει να στείλεις τον φάκελό σου ή τα έγγραφα σου στο εξωτερικό πανεύκολα!

Στείλε το φάκελό σου με το weship.gr εδώ

start at weship.gr today

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τις αποστολές φακέλων στο Εξωτερικό:

Δές παρακάτω τις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με την αποστολή του φακέλου σου στο εξωτερικό! Είμαστε εδώ για να λύσουμε όλες τις απορίες σου.

Τι είδους έγγραφα στέλνει το weship;

Δες παρακάτω γιατι οι πελάτες μας επιλέγουν το weship.gr για τις αποστολές τους και τα είδη των εγγράφων που αναλαμβάνουμε για αποστολή. Πιο συγκεκριμένα προσφέρουμε:

Παράδοση φακέλων διεθνώς σε 24 ώρες εντός Ευρώπης και 48-72 ώρες σε όλο τον κόσμο

Καθημερινά παραδίνουμε παγκοσμίως για να βοηθήσουμε επιχειρήσεις αλλά και ιδιώτες και να κάνουμε τις αποστολές τους εύκολες και γρήγορες

Τί μπορείς να στείλεις με το weship;

  • Διαβατήρια, εταιρική αλληλογραφία, γράμματα
  • Αποδεικτικά, ταυτότητες, διπλώματα οδήγησης, βιβλία
  • Προσωπικά έγγραφα
  • Πιστοποιητικά γεννήσεως, πιστοιποιητικά θανάτου, πιστοιποιητικά γάμου καιδιαζυγίου
  • Διαβατήρια, πτυχία, βιβλιάρια εργασίας, φοιτητικά, στρατιωτικά
  • Δικαστικά και τραπεζικά έγγραφα
  • Αδειες οδήγησης
  • Άδειες εξόδου ανηλίκων στο εξωτερικό
  • Επιχειρηματικά και χρηματοοικονομικά έγγραφα
  • Πιστοποιητικά, συστατικές επιστολές
  • Πληρεξούσια και εμπορική αλληλογραφία
  • Συμβόλαια, συμφωνίες, οικονομικές αναφορές,
  • Τιμολόγια, επιχειρηματικά σχέδια
  • Νομικές πράξεις (νόμους, διατάγματα, κώδικες, αποφάσεις)
  • Φορολογικά έγγραφα κάθε είδους
  • Προσωπική αλληλογραφία
  • Ημερολόγια και γράμματα σε συγγενείς και φίλους
  • Συμβόλαια, logistics και εμπορικά έγγραφα

Είμαι επαγγελματίας. Μπορώ να στείλω έγγραφα στους πελάτες μου;

Βεβαίως! Το weship.gr στέκεται δίπλα στις επιχειρήσεις και τα ηλεκτρονικά καταστήματα (eshop) και βοηθάει στην ταχύτατη αποστολή δεμάτων και εγγράφων. Πιο αναλυτικά βοηθάμε τους επιχειρηματίες να προωθήσουν την επιχείρησή τους, να βρούν πελάτες στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό και να ανανεώσουν σημαντικές συνεργασίες που θα βοηθήσουν την επιχείρησή τους να προχωρήσει.

Πιο συγκεκριμένα βοηθάμε τις εταιρείες να στείλουν:

  • Τιμοκαταλόγους λιανικής και χονδρικής
  • Επαγγελματικές κάρτες (μεμονωμένα κομμάτια ή σε δέμα)
  • Επαγγελματικούς καταλόγους με εκθεσιακά αντικείμενα
  • Τυποποιημένα έντυπα,
  • Φωτογραφίες επιχειρηματικών εκθέσεων

Είναι δυνατή η παράδοση των εγγράφων μου σε οποιοδήποτε χώρο;

Οι συνεργαζόμενες εταιρείες μας αναλαμβάνουν την παραλαβή και παράδοση εγγράφων και φακέλων σε οποιαδήποτε διεύθυνση επιθυμείτε (την ορίζεται κατα τη διαδικασία του προγραμματισμού της αποστολής σας στο weship.gr). Πιο συγκεκριμένα οι συνεργάτες μας αναλαμβάνουν να στείλουν τον φάκελο ή τα έγγραφα σας σε συμπεριλαμβανομένων

  • Εταιρείες
  • Μονοκατοικίες
  • Πολυκατοικίες
  • Δημόσιους οργανισμούς
  • Πρεσβίες
  • Φοιτητικές εστίες

Τι δεν επιτρέπεται να στείλω με την υπηρεσία αποστολής φακέλου στο εξωτερικο;

Για να σιγουρευτούμε οτι οι υπηρεσίες που παρέχουμε δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα στις συνεργαζόμενες εταιρείες μας, υπάρχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις τις οποίες δεν αναλαμβάνουμε. Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη λίστα με τις περιπτώσεις αυτές. Δεν αναμβάνουμε να στείλουμε:

  • Πιστωτικές κάρτες ή κάθε είδους μαγνητικές κάρτες
  • Μετρητά, τραπεζικές επιταγές ή συνάλλαγμα
  • Οποιοδήποτε αντικείμενο που χωράει στον φάκελο, αλλά δεν θεωρείται έγγραφο ή γράμμα

Τι γίνεται όμως σε περίπτωση που ένα απο τα παραπάνω εντοπιστεί; Σε μια τέτοια περίπτωση (εαν για παράδειγμα εντοπίζουμε μέσα σε ένα φάκελο μια κάρτα, μέσα στη συσκευασία) τότε η κάρτα θα καταστραφεί ή θα κρατηθεί στο σταθμό της εταιρείες κούριερ προκειμένου να γίνει επιστροφή του στον παραλλήπτη.

Υπάρχει η δυνατότητα για αποστολές φακέλων εντός του Σαββατοκύριακου;

Η αποστολή εξπρές ή μια υπηρεσία αποστολής για το Σαββατοκύριακο είναι κάτι που εξαρτάται απο την περιοχή απο την οποία θέλετε να γίνει η παραλαβή και η αποστολή.

Σε ορισμένες περιοχές και χώρες που εξυπηρετεί η υπηρεσία αποστολής φακέλων του weship.gr, η παραλαβή του φακέλου μπορεί να γίνει Σάββατο και έτσι η παράδοση του να γίνει την επόμενη εργάσιμη ημέρα προκειμένου ο παραλλήπτης να τον έχει άμεσα. Όμως, δεν μπορούν να γίνουν παραδόσεις φακέλων το Σαββατοκύριακο. Αυτό σημαίνει οτι θα πρέπει να προγραμματιστεί η αποστολή την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Τα έγγραφα μου δεν χωράνε μέσα σε φάκελο. Τί γινεται σε αυτή την περίπτωση;

Υπάρχει περιορισμός στις διαστάσεις για την υπηρεσία φακέλου που παρέχουμε. Παρολαυτα το weship αναλαμβάνει και αποστολές δεμάτων. Έτσι πολύ εύκολα μπορείτε να τοποθετήσετε τα έγγραφα σας σε ενα μικρό κουτι ή δέμα και να στείλετε έτσι τα έγγραφά σας χωρίς περιορισμούς

Επιπλέ0ν, στην περίπτωση που τα έγγραφά σας δεν χωράνε μέσα σε έναν μόνο φάκελο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερους φακέλους και να κάνετε πολλαπλές αποστολές (και έτσι να έχετε μεγαλύτερη έκπτωση)

Εναλλακτικά όμως όπως αναφέραμε παραπάνω, προκειμένου να σιγουρευτείτε οτι τα έγγραφα σας θα φτάσουν μαζί και δεν θα υπάρξουν προβλήματα κατα την αποστολή μπορείτε πολύ εύκολα να τα τοποθετήσετε σε μια μικρή χαρτόκουτα ή ενα πακέτο και να τα στείλετε σε 24-72 ώρες μέσα απο το περιβάλλον του weship.gr

Τι ωρίζεται ώς φάκελος  στην ηλεκτρονικη υπηρεσία τουυ weship;

Ο γενικός ορισμός ενός φακέλου φαίνεται παρακάτω:

Ως φάκελος ορίζεται η θήκη από χαρτί για την αποστολή επιστολών και άλλων εγγράφων.

Φυσικά ως φάκελος μπορεί να οριστεί και ενα ντοσιέ (συνήθως με λάστιχο προκειμένου να κρατάει ασφαλή τα έγγραφα) ή ενα χάρτινο ή απο χαρτόκουτα πολύ μικρής διάστασεις κουτί, το οποίο συνήθως έχει πολύ μικρό πάχος (περίπου σαν αυτό ενος πακέτου Α4 και μέσα σε αυτό μπορει κάποιος να μεταφέρει και να αποθηκεύσει έγγραφα.

Μια άλλη κατηγορια εγγράφων αφορά κλασέρ (το κλασέρ είναι ουσιαστικά ενας μικρός χαρτοφύλακας που χρησιμεύει στην ταξινόμηση εγγράφων και συνήθως εχει μηχανισμο και  τρυπημένα φύλλα χαρτιού) τα οποία βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη.

Σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να μην ξεπερνάτε τα παρακάτω όρια για την αποστολή του φακέλου σας:

1) Διαστάσεις εγγράφων μέχρι 35 x 30 εκατοστά

2) Βάρος εγγράφων μέχρι το πολυ 2 κιλά

Εαν τα έγγραφα ή ο φάκελος που θέλετε να στείλετε είναι εντός των παραπάνω περιορισμών τότε η αποστολή σας δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.

Μπορείτε σε κάθε περίπτωση να δείτε τον αναλυτικό μας οδηγό για το πως μπορείτε να μετρήσετε τις διαστάσεις και το βάρος με έξυπνους τρόπους ακόμα και χωρίς να διαθέτετε ζυγαριά

Στείλε το φάκελό σου με το weship.gr εδώ

start at weship.gr today

Ποιές άλλες υπηρεσίες εκτός απο την αποστολή φακέλου στο Εξωτερικό παρέχει το weship για μεγαλύτερα δέματα;

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για τις αποστολές δεμάτων με τις οποίες ασχολείται ενεργά το weship καθώς και ειδικές αποστολές που αναλαμβάνουμε ωστε να μπορείτε να στείλετε παραδοσιακά προιόντα όπως μέλι στο εξωτερικό αλλά και κάθε είδους αθλητικό εξοπλισμο όπως ποδήλατα και εξοπλισμό για ιδιαίτερα σπόρ όπως σανίδες του σέρφ και άλλα μεγαλύτερα αντικείμενα!

Είναι η υπηρεσία σας για άτομα που κάνουν συχνά αλληλογραφία;

Φυσικά! Η υπηρεσία τους weship.gr χρησιμοποιείται απο άτομα που αλληλογραφούν με φίλους και συγγενικά πρόσωπα στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό για να μοιράσουν σκέψεις, φωτογραφίες και αναμνήσεις! Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να στείλουμε την αλληλογραφία σας!

Οι υπηρεσίες ταχυμεταφορών που παρέχουμε σε συνεργασία με ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών θα σας βοηθήσει να στείλετε φακέλους και δέματα εύκολα και γρήγορα!

Υπάρχουν ειδικά έγγραφα που πρέπει να συμπληρωθούν για τις αποστολές στο εξωτερικό;


Οι αποστολές συγκεκριμένων ειδών σε χώρες πέρα από την Ελλάδαα επιβάλλεται από τους διεθνείς κανόνες αερομεταφοράς να συνοδεύονται από συγκεκριμένα έντυπα.

Ποιά είναι τα έγγραφα αυτά;

  • Proforma Invoice. H συγκεκριμένη προ φόρμα χρησιμοποιείται μόνο για τις χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για μη εμπορικές αποστολές.
  • Foodstuff Commercial Invoice: Για αποστολές προς τις Η.Π.Α. με περιεχόμενο τρόφιμα απαιτείται η  συμπλήρωση της εν λόγω φόρμας (foodstuff) με αναλυτική καταγραφή του περιεχομένου (π.χ  1 μπουκάλι λάδι, 2 σοκολάτες κ.λ.π.).
  • Textile Declaration: Για αποστολές προς τις Η.Π.Α. με περιεχόμενο υφάσματα απαιτείται η συμπλήρωση της φόρμας με τίτλο Textile Declaration, Απαιτήται να παρατεθεί αναλυτικά η σύνθεση των υφασμάτων ή ρούχων (π.χ. την περιεκτικότητα σε βαμβάκι, μαλλί κ.λ.π)

Στην περίπτωση αποστολής εγγράφων ή φακέλου δεν σας απασχολούν όλα τα παραπάνω εκτός απο το proforma invoice. Με την αποστολή σας στο weship γίνεται αυτόματα απο εμάς η συμπλήρωση όλων των τελωνειακών εγγράφων. Εαν έχετε επιπλέον ερωτήσεις στείλτε μας για να μας ρωτήσετε!

Αναλαμβάνεται αποστολή για έγγραφα που αφορούν δήλωση κατοίκου εξωτερικού;

Πολλοί πελάτες τους weship μένουν στο εξωτερικό και προκύπτει η ανάγκη να καλύψουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Για να γίνει αυτό συχνά απαιτήται να αποσταλούν συγκεκριμένα φορολογικά έγγραφα στους αρμόδιους λογιστές ή τις Ελληνικές υπηρεσίες.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Διότι οι κάτοικοι εξωτερικού υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης εισοδήματος στην Ελλάδα μόνον όταν αποκτούν πραγματικό εισόδημα, φορολογούμενο με οποιονδήποτε τρόπο ή απαλλασσόμενο, από πηγές Ελλάδας.

Έτσι ενδεικτικά θα πρέπει να αποσταλούν πο λλά σχετικά έγγραφα όπως:

  • Πιστοποιητικό φορολογικής κατοικίας
  • Σύμβαση Αποφυγής διπλής φορολογίας εισοδήματος
  • Αντίγραφο της εκκαθάρισης
  • Βεβαίωση απο δημόσια αρχή (στο Εξωτερικό)
  • ...κλπ

Όλα αυτά μπορείς πλέον  να τα στέλνεις με μερικά κλίκ μέσα απο το weship.gr

Τωρα η αποστολή εγγράφων με κούριερ γίνεται εύκολη και γρήγορη!



Σημείωση σχετικά με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση

Αν και κάνουμε καθημερικά εκατοντάδες αποστολές φακέλων θα θέλαμε σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε πόσο σημαντικό είναι να σκεφτόμαστε το περιβάλλον τόσο για την εκτύπωση όσο και για την αποστολή δεμάτων.

Το weship.gr πλεον για κάθε αποστολή δέματος δίνει 1% απο τα χρήματα που πληρώνεται σε ενέργειες που αφορούν την κλιματική αλλαγή με την πολύ πρόσφατη υπηρεσία απο το stripe

Το weship.gr δίνει 1% κάθε αποστολής σε ενέργειες για το περιβάλλον

Ευχαριστούμε πολύ που κάνεις τις αποστολές των φακέλων σου με το weship.gr

Για οποιαδήποτε απορία έχεις μήν διστάσεις να κάνεις κλικ στο μπλε εικονίδιο κάτω δεξιά στη σελίδα για να χρησιμοποιήσεις το chat! Είμαστε εδώ για να λύσουμε όλες τις απορίες σου σχετικά με την αποστολή των εγγράφων και φακέλων σου στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό!

Η ομάδα του weship.gr